Cimetove rolice oblečene v maskarpone kremo – naravnost BOŽANSKA sladica. 🙂 Iz spodnje mase sem pripravila kar dva pekača. Pošle so kot bi rekli keks. 🙂 Naj povem, da so tudi brez preliva okusne in sočne.

Sestavine za testo:

  • 4 jajca
  • 180ml mleka
  • 80ml medu
  • 600g moke
  • vrečka suhega kvasa (7g)
  • 1 čajna žlička soli
  • 150g masla sobne temperature

 

Večjo posodo namastimo z maslom in postavimo na stran.

V manjši posodi zmešamo jajca, mleko in med. Z električnim mešalnikom zmešamo moko, sol in kvas. Suhi mešanici moke dodamo jajčno zmes. Mešamo pri nizki hitrosti, toliko časa da se sestavine povežejo v enotno zmes. Naslednji korak je dodajanje masla, katerega dodajamo košček po košček. Mešamo še vedno na nizki hitrosti. Ko v posodo dodamo zadnji košček masla povečamo hitrost in mešamo dobro minuto do dve, toliko da se maslo poveže s testom.

Testo prestavimo v namaščeno skledo in prekrijemo s plastično folijo, da počiva in vzhaja 30 minut. Testo bo zelo lepljivo, zato predlagam, da si pomagate z lopatico.

Po poteku časa gremo s prsti pod testo in začnemo s prepogibanjem (z roko gremo pod rob testa in ga prepognemo/potegnite čez testo). Prepogibe ponovimo dobrih 6-8 krat, da testo v celoti obrnemo. Ponovno pokrijemo s plastično folijo. V naslednjih dveh urah ponovimo serijo potegov/prepogibov štirikrat, vsake pol ure. Po zadnjih prepogibih pustimo testo, da vzhaja 30-45 minut, da lepo naraste. Nato vzhajano testo zvrnemo na pomokano površino in ga razvaljamo v pravokotno obliko. Če ne uspe, lahko robove brez problemov malo obrežemo. 

Za nadev potrebujemo:

  • 30g stopljenega masla
  • 90g rjavega sladkorja
  • 1-2 žlici cimeta

 

Ko imamo testo razvaljano v pravokotnik ga premažemo s stopljenim maslom in potrosimo z rjavim sladkorjem in cimetom. Zvijemo v rulado. S pomočjo kuhinjskih škarij ali noža narežemo testo na rolice. Polagamo jih z odrezano stranjo v namaščen pekač, med njimi puščajte dovolj prostora, saj bodo pred peko še vzhajale.

Na mojem YouTube kanalu si lahko, za boljšo predstavo, ogledate kako sem sama naredila cimetove rolice.

 

Pekač pokrijemo s plastično folijo in pustimo najmanj 45 minut, da cimetove rolice vzhajajo. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Rolice pečemo 30 minut. Ko dobijo zlato rjavo barvo so popolno pečene. Vzamemo iz pečice in počakamo 10 minut, nato jih prelijemo s kremo. Kremo sem pripravila iz 4-ih žlic maskarpone sira, 2 žlici slakorja v prahu in par žlic mleka. Vse skupaj dobro premešamo, podobno mora biti tekoči glazuri.

Tudi drug dan so odlične. 😍