Vsak konec tedna si po tihem obljubim, da si bom vzela nekaj trenutkov zase, počivala, imela pospravljeno kuhinjo. 🙂 In ta vikend mi to ponovno ni uspelo.
V petek sem upoštevala svoj plan, v soboto sem na svojo obljubo popolnoma pozabila. Takoj popoldan, ko sem se vrnila iz sobotnega sprehoda na Rožnik ter pojedla kosilo sem se odločila, da je potrebno za nedeljsko kosilo pripraviti sladici. Po dveh urah preživetih v kuhinji, nešteto umazane posode ter bolečih nogah sem bila zadovoljna, predvsem z okusi. 🙂 No, vsaj izplačalo se je odreči počivanju.
Kot prve sem pripravila čokoladne rezine, lahko bi jih poimenovali tudi rjavčki, saj so sestavine podobne. Po napornem tednu sem si zaželela nekaj ekstra čokoladnega. In te čokoladne rezine si besedo čokoladne resnično zaslužijo. 🙂
Sestavine:
300 g čokolade
250 g masla
6 jajc
200 g sladkorja v prahu
3 žlice moke
Pečico segrejemo na 180 stopnij.
Nad vodno kopeljo stopimo čokolado ter maslo.
Beljake stepemo v sneg.
Rumenjake penasto stepemo s sladkorjem.
Ko se čokoladna zmes malce ohladi najprej umešamo rumenjake ter potem sneg. Na koncu čokoladni zmesi primešamo še tri žlice moke.
Maso vlijemo v namaščen pekač ter pečemo dobrih 25 minut. Pekla sem v manjšem pravokotnem pekaču, saj sem želela, da so rezine čim višje.
Ko so čokoladne rezine pečene jih razrežemo na poljubne kose ter okrasimo s stepeno sladko smetano ter Loacker napolitankami.
Te rezine so izrazito primerne za kakšen turoben jesenski dan, na primer ponedeljek, ko je pred nami še cel teden in potrebujemo energijo. 🙂
Kaj sem ustvarila še KMALU na blogu. 🙂