Čokoladni razpokančki so definitivno eni izmed piškotov, ki jih v božični škatli za piškote, ne sme manjkati. Priprava ni zahtevna, pred peko je potrebno maso le dobro ohladiti. Pripravimo jih lahko vnaprej, čeprav iz izkušenj težko povem koliko časa zdržijo, saj jih pri nas zmanjka v največ dveh dnevih. 🙂
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Testo je pripravljeno s temno čokolado in kakavom, za piko na i dodamo aromatiziran rumov sladkor in cimet.
Čokoladni razpokančki
Sestavine
Sestavine za maso
- 100 g temne čokolade
- 100 g masla
- 120 g sladkorja
- 2 x jajce
- 1 x rumenjak
- 200 g moke
- 2 žlici kakava
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1 žlička cimeta
- 1 x rumov sladkor (ali rum)
- 120 g sladkorja v prahu (za valjanje kroglic)
Navodila
Priprava mase
- Čokolado, sladkor in maslo stresemo v posodo in ju stopimo nad vodno kopeljo. Ohladimo preden nadaljujemo.
- V zmes vmešamo razžvrkljana jajca in rumenjak.
- V drugi posodi zmešamo moko, pecilni prašek in kakav ter ju primešamo v čokoladno mešanico skupaj s soljo, cimetom in rumovim sladkorjem.
- Pokrijemo s folijo za živila in pustimo počivati v hladilniku približno 2 uri.
Oblikovanje in peka
- Pečico segrejte na 180°C.
- V skledo presejemo sladkor v prahu.
- Iz čokoladne mase oblikujemo kroglice, težke približno 15g, jih velikodušno povaljamo v sladkorju v prahu in polagamo na pekač s peki papirjem.
- Pečemo v pečici približno 10 minut. Vzamemo iz pečice in ohladimo.