Velikonočno čokoladno gnezdo. Torta brez moke.

Sestavine:

  • 250g temne čokolade
  • 125g masla
  • 6 jajc
  • 150g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • vanilijeva essenca

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Okrogel prekač premera 23cm namastimo in obložimo s peki papirjem.

Nad vodno kopeljo stopimo na koščke narezano maslo in čokolado. Štiri jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake stepemo v čvrst sneg. Med stepanjem postopoma dodajamo 80g sladkorja.

Jajca in štiri rumenjake stepemo skupaj s preostankom sladkorja in vanilijeve esence. Mešamo dobrih pet minut, da se masa podvoji. Nato počasi jajčni zmesi prilivamo ohlajeno stopljeno čokolado.

Končni korak je, da čokoladni masi rahlo primešamo stepene beljake. Vlijemo v pekač in pečemo 40 minut. Torto ohladimo na mreži. Pred postrežbo vrh torte okrasimo s čokoladnim moussem (stepeni sladki smetani primešamo stopljeno čokolado. V tem primeru sem delala v razmerju 2:1) in velikonočnimi čokoladnimi jajčki.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close