Zraven koščka čokoladne torte je življenje vedno lepše. Še posebej na mrzel, zimski ponedeljek. 🤔

Sestavine za biskvit:

  • 200g masla
  • 150g temne čokolade
  • 4 jajca
  • 150g sladkorja
  • 100g moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 2 žlici kakava
  • 100g kokosa
  • 200ml sladke smetane
  • pest mletih mandljev

 

Pečico segrejemo na 180 stopinj, namastimo in obložimo s peki papirjem tortni pekač premera 20cm. Čokolado in maslo stopimo nad vodno kopeljo. Počakamo, da se čokolada ohladi preden nadaljujemo.

Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake stepemo skupaj s sladkorjem, da dobimo lahko kremasto strukturo. Nato dodamo ohlajeno čokolado. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo predhodno zmešane suhe sestavine (moka, pecilni prašek, kakav in kokos) ter sladko smetano. Na koncu vmešamo z lopatico še stepene beljake. Vlijemo v namaščen pekač in potresemo z mletimi mandlji.  Pečemo dobrih 50 minut. Ko je torta pečena počakamo, da se ohladi, šele nato jo prelijemo s čokoladnim prelivom.

 

Za preliv potrebujemo:

  • 150g temne čokolade
  • košček masla

Temno čokolado in maslo stopimo ali v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. Ko je torta ohlajena jo prelijemo s stopljeno čokolado. Sama jo vedno obrnem in prelijem preko dela, ki je bil na dnu pekača. In po želji potrosite s kokosom.

Naj vam bo december sladek. 😍

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close