Zraven koščka čokoladne torte je življenje vedno lepše. Še posebej na mrzel, zimski ponedeljek. 🤔
Sestavine za biskvit:
- 200g masla
- 150g temne čokolade
- 4 jajca
- 150g sladkorja
- 100g moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 2 žlici kakava
- 100g kokosa
- 200ml sladke smetane
- pest mletih mandljev
Pečico segrejemo na 180 stopinj, namastimo in obložimo s peki papirjem tortni pekač premera 20cm. Čokolado in maslo stopimo nad vodno kopeljo. Počakamo, da se čokolada ohladi preden nadaljujemo.
Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake stepemo skupaj s sladkorjem, da dobimo lahko kremasto strukturo. Nato dodamo ohlajeno čokolado. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo predhodno zmešane suhe sestavine (moka, pecilni prašek, kakav in kokos) ter sladko smetano. Na koncu vmešamo z lopatico še stepene beljake. Vlijemo v namaščen pekač in potresemo z mletimi mandlji. Pečemo dobrih 50 minut. Ko je torta pečena počakamo, da se ohladi, šele nato jo prelijemo s čokoladnim prelivom.
Za preliv potrebujemo:
- 150g temne čokolade
- košček masla
Temno čokolado in maslo stopimo ali v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. Ko je torta ohlajena jo prelijemo s stopljeno čokolado. Sama jo vedno obrnem in prelijem preko dela, ki je bil na dnu pekača. In po želji potrosite s kokosom.
Naj vam bo december sladek. 😍