Če ti mož podari gorilnik, je treba narediti Crème Brûlée. #nomnom

Preden sem si pogledala pripravo Crème Brûléeja, sem mislila, da je priprava ekstremno zapletena in dolgotrajna. Francozi znajo jedi zakomplicirati. Crème Brûléeja, v Franciji še nisem jedla, ampak lahko rečem, da je bil tale moj odličen.

Sestavine:

  • 5 rumenjakov
  • 80g sladkorja + dodatni sladkor za posip
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • 500ml sladke smetane

 

Pečico segrejemo na 160 stopinj. Rumenjake, sladkor in vanilijevo esenco stepemo, da dobimo penasto zmes. Sladko smetano vlijemo v kozico in na zmerni temperaturi segrejemo. Smetano odstavimo iz štedilnika in jo vlijemo v jajčno zmes. Mešamo dokler se sladkor ne razstopi.

Crème Brûlée pečemo v vodni kopelji. V večji pekač postavimo ognjevarne posode, v katere nalijemo maso. V pekač vlijemo vrelo vodo, voda mora segati do polovice ognjevarnih posodic. Pečemo 40 minut. Crème brûlée vzamemo iz pečice in ohladimo na sobno temperaturo. Ko se krema ohladi, postavimo posodice za 2 uri v hladilnik. Pokrite s prozorno folijo. Na vsak Crème Brûlée posujemo polovico žlice sladkorja. Sladkor stopimo z gorilnikom. Pred postrežbo počakamo pet minut. 

V kolikor nimate gorilnika lahko to opravi tudi pečica. Segrejemo jo na najvišjo temperaturo, posodice postavimo na najvišje vodilo pečice in pustimo 5 minut, da se sladkor zapeče.

Priporočam pripravo. 🥰