Vegeterijanski twist klasičnih enčilad, ki jih navadno pripravimo s piščancem ali mletim mesom. Meso sem zamenjala z brokolijem, ki vsebuje veliko hranilnih snovi in rdečim fižolom. Te zelenjavne enčilade so zdrava, a še vedno okusna alternativa bolj tradicionalnim mesnim različicam. Najboljši del? So zelo preproste, za pripravo zanje potrebujemo 1 pekač in 1 eno uro!
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
V objavi najdete tudi recept za najhitrejšo salso iz pelatov in nekaj začimb. Priprava je hitro in enostavna, okus stokrat boljši od kupljene salse. V kolikor salse ne porabimo v celoti, jo za par dni shranimo v hladilnik ali zamrznemo do treh mesecev. Ni pa salsa uporabna le za pripravo enčilad, ampak je tudi odlična kot pomaka zraven tortilja čipsa, za preliv testeninali omaka k piščančjemu mesu.
Enčilade s fižolom, brokolijem in papriko
Sestavine
Sestavine za salso:
- 1 x rdeča čebula
- 2 x stroka česna
- 1 x konzerva pelatov
- 1 šopek peteršilja
- 1/2 tsp čilijevih kosmičev
- sol, poper
Sestavine za enčilade:
- 8 x tortilj
- 1 x rdeča čebula
- 1 x brokoli (cvetovi)
- 2 x rdeči koničasti papriki
- 100 g sveže špinače
- 1 x konzerva rdečega fižola
- 2 pesti ribanega sira
- sol, poper, kumina, koriander, sladka in dimljena paprika
Navodila
Priprava salse:
- Čebulo nasekljamo, v ponev vlijemo olivno olje in na njem popražimo čebulo.
- Dodamo zdrobljen česen in polovico žličke čilijevih kosmičev.
- Po minuti praženja v ponev vlijemo pelate ter začinimo s soljo in poprom. Kuhamo par minut, da odvečna tekočina izpari.
- Pred koncem v salso primešamo še nasekljano pest svežega peteršilja.
Priprava nadeva:
- Zelenjavo narežemo na poljubne kose.
- V ponev vlijemo olivno olje in popražimo zelenjavo, na koncu primešamo še svežo špinačo, da ovene.
- Rdeči fižol odcedimo in speremo pod vodo. Stresemo ga v posodo in dodamo praženo zelenjavo.
- Začinimo s soljo, poprom, mleto kumino in koriandrom, sladko in dimljeno papriko.
- K masi prav tako primešamo žlico salse.
Sestavljanje enčilad in peka:
- Dno pekača premažemo z eno žlico salse.
- Na posamezno tortiljo razdelimo nadev in jo tesno zvijemo. Polagamo jih v pekač, eno ob drugo.
- Po vrhu tortilj razporedimo salso in jih potresemo z naribanim sirom/parmezanom.
- Pečico segrejemo na 200°C in enčilade pečemo dvajset minut.