Čez vikend nama je končno uspelo izkoristiti nagrado, ki nama jo je ob koncu sodelovanja poklonilo podjetje Loacker. Izredno lepa gresta z njihove strani. Nad lepotami Tirolske sva bila osupla, iskreno nisem pričakovala, da se bodo moje oči tako spočile. Izbrala sva prečudovit sončen in topel vikend. Tovarna Loacker se nahaja v kraju Heinfels.

Iz Ljubljane do hotela, v katerem sva bila nastanjena (cca. 6 km stran od tovarne), sva potrebovala dobre tri ure.

Noč sva preživela v hotelu Alpenhotel v kraju Sillian. Pogled iz balkona dih jemajoč.

V popoldanskih sobotnih urah naju je pot končno zanesla v družinsko podjetje Loacker. V dobri uri in pol sem izvedela veliko novih stvari.

Kot sem že omenila gre za družinsko podjetje, ki ga je ustanovil Alfons Loacker leta 1925. Razvilo se je iz majhnega slaščičarstva v svetovno znano blagovno znamko s proizvodi, ki navdušujejo ljudi v več kot 100 državah (na žalost je prisotnost napolitank na slovenskih tleh “majhna”). Izdelki Loacker so izdelani in pakirani v središču Dolomitov (ena tovarna je v Avstriji ter druga v Italiji). Poleg obeh proizvodnih lokacij Loacker upravlja sedem trgovin Loacker, ki jih sestavljata Loacker Café in del, v katerem prodajajo njihove izdelke iz vsega sveta (kjer sem skoraj ostala. :))

Vsi izdelki so rezultat stroge selekcije in pripravljeni iz vrhunskih sestavin. Uporabljajo samo najboljše:

Italijanski lešniki, praženi na kraju samem

Real Bourbon vanilija iz Madagaskarja

Sveža dolomitska voda

Kakovostna čokolada

Visoko kakovostno kokosovo olje

Tako je, Loacker ne uporablja nobenih živalskih dodatkov, niti umetnih barvil. Iz omenjenega razloga so njihovi največji odjemalci Kitajska, Indija, Saudska Arabija.

V Heinfelsu sva obiskala sladko delavnico, kjer smo izdelali Loacker vaflje iz najboljše čokolade. Točno tako, kot je to počel ustanovitelj Alfons Loacker, ročno brez pomoči strojev. Bilo je zabavno, še posebno ko sva lahko polizala lopatko in spila vso odvečno čokolado, ki je ostala v lončku. Bila sva kot največja otroka na svetu. 🙂

Na delavnici je bila prikazana izdelava samega vaflja. Zaposlena nam je ob ustvarjanju zaupala tudi zgodbo kako je nastal znani Loacker vafelj. Alfonso, ki je bil slaščičar je želel več časa za igranje nogometa. In ker je kot slaščičar vse dneve preživel v slaščičarni, ponoči pa ustvarjal sladice za prodajo, je ustvaril nekaj kar je obstojnejše, zdrži več časa kot torta.

Izlet toplo priporočam družinam z otroki, saj bo to za njih prava dogodivščina. Že za naju je bila, pa sva že odrasla. 🙂

Tirolska je veliko več kot sem opisala, zato vam toplo predlagam obisk.

Galerija pove več kot tisoč besed. 🙂 Lep sladek pozdrav, Klavdija