Losos se v zadnjem letu kar velikokrat pojavi na mojem krožniku. Naj bo pečen na ponvi, v kremni omaki s testeninami ali v listnatem testu. Uporabimo ga lahko na tisoč in en način, venomer pa je nezamenljivega okusa. Jaz sem ga tokrat spekla v pečici s parmezanovo skorjico, ki lososa še nadgradi.

Sestavine:

  • 500g file lososa
  • 50g drobtin
  • 50g parmezana
  • peteršilj
  • 2 stroka česna
  • 50g masla
  • sol poper
  • olivno olje

Priprava:

Pečico segrejemo na 200°C. Pekač obložimo s peki papriejm ali z alu-folijo.

V posodi zmešamo drobtine, parmezan, peteršilj in česen. Dodamo stopljeno maslo in premešamo sestavine, dokler drobtine ne vpijejo masla. Očiščen file prestavimo na pekač. File premažemo z žlico olivnega olja in začinimo s soljo in poprom. Sol in poper lahko dodamo tudi parmezanovi masi. Parmezanovo maso razporedimo po lososu.

Losos pečemo v segreti pečici od 12-15 minut. Losos ne potrebuje veliko časa, notranjost mora ostati rožnata in sočna. Losos postrežemo z rezinami limone in skledo solate. Kot prilogo lahko tudi pire krompir ali pečeno zelenjavo.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close