V tokratni objavi z vami delim recept za lososa v kremasti česnovi omaki s suhimi paradižniki in svežo špinačo. Enostavna, hitra in preprosta ideja za kosilo ali večerjo. Prepričana sem, da ko boste preizkusili ta recept, ga boste pogosto umestili na vaš jedilnik. Nama je bila kremasta omaka zelo všeč, zato bova definitivno lososa zamenjala še z gamberi ali kakšno drugo ribo, mogoče celo mesom.

Kot prilogo lahko postrežemo testenine, riž, pire krompir ali kos popečenega kruha.

Sestavine:

  • 4 fileji lososa brez kože
  • olivno olje
  • 30g masla
  • 5 strokov česna
  • 1 manjša čebula
  • pest posušenih paradižnikov
  • 150ml jušne osnove
  • 200ml sladke smetane
  • 50g parmezana
  • sveža špinača

Priprava:

Lososove fileje osušimo in začinimo s soljo in poprom. V ponvi segrejemo olje in popečemo fileje par minut na vsaki strani. Notranjost lososa mora ostani roza barve. Ko so fileji pečeni, jih preložimo na krožnik.

V isto ponev dodamo maslo in ga stopimo. Dodamo nasekljane stroke česna in pražimo, da zadiši (približno eno minuto). Nato v ponev stresemo čebulo in jo popražimo.

Dodamo sušen paradižnik, ki smo ga narezali na manjše koščke, po želji lahko pustimo cele in ga pražimo dve minuti, da sprosti svoje okuse. Na koncu prilijemo zelenjavno osnovo in kuhamo le toliko, da se omaka nekoliko zreducira.

Temperaturo zmanjšamo in dodamo smetano. Med občasnim mešanjem kuhamo par minut. Kremno omako začinimo s soljo in poprom. Dodamo svežo špinačo in kuhamo toliko časa, da špinača ovene. V ponev stresemo nariban parmezan in kuhamo dokler se sir ne stopi.

Pečene fileje lososa vrnemo v ponev in postrežemo z ustrezno prilogo in skledo solate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close