Minilo je par let, odkar sem nazadnje pekla mafine. Ni posebnega razloga, le da vedno na vrsto pridejo kakšne druge sladice. 🙂 Priprava mafinov je enostavna in končni rezultat vrhunski. Med mojimi najljubšimi so še vedno čokoladni mafini, ampak ne rečem NE sadnim mafinom, morajo pa biti mehki in sočni.
Tokratni recept je nastal, ker je bilo treba porabiti rikoto, ki jo vedno kupim, ko nanjo naletim in potem mi skoraj vedno poteče rok uporabe, ker se ne spomnim, zakaj sem jo kupila. 🙂
| Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Poleg moke, sladkorja in masla, se v mafinih skriva rikota in sveže jagode. Če v sladicah uporabljamo rikoto, je priporočena uporaba limone. Rikota in limona je klasična kombinacija ne le v sladkih jedeh, ampak tudi v slanih. Zato limonin sok in lupinico, najdete tudi v naših mafinih.
Namesto svežih jagod, lahko uporabimo tudi zamrznjene ali kakšno drugo sadje, maline, borovnice ali gozdni sadeži.

Jagodni mafini
Oprema
- pekač za mafine
- papirčki za mafine
Sestavine
- 3 x jajca
- 110 g sladkorja
- 250 g rikote
- sok polovice limone
- lupinica limone
- 115 g stopljenega masla
- 1 x pecilni prašek
- 240 g moke
- 1/2 žličke soli
- 200 g jagod
- 1 žlica jagodne marmelade ((opcijsko))
Navodila
- Pečico segrejemo na 180°C.
- V skledi zmešamo suhe sestavine - moko, pecilni prašek in sol.
- Jajca stepemo s sladkorjem.
- Dodamo limonin sok in lupinico. Nato primešamo rikoto in maslo.
- Z lopatico ali mešalnikom vmešamo suhe sestavine.
- Na koncu v maso primešamo še sveže jagode in marmelado.
- V pekač za mafine naložimo papirčke in jih napolnimo z maso. Pečemo okvirno 40 minut.





