Ze nekaj časa je minilo od zadnjega sladkega recepta za pripravo peciva, ki ga razrežemo na kocke in postrežemo. Tokrat sem se poigrala s tropskimi okusi manga in kokosa.

Kocke sestavljene iz piškotnega dna, za katerega potrebujemo le dve sestavini, piškote in mleko. Krema je pripravljena iz osvežilnega grškega jogurta z okusom kokosa (uporabimo lahko tudi navadni grški jogurt), kisle smetane in maskarpone sira. Preliv je pripravljen iz zamrznjenega manga, uporabimo lahko tudi svežega.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Krema je osvežilna in z lahkim okusom po kokosu, medtem ko je preliv sladek in z rahlim okusom vanilije. Pred postrežbo kocke okrasimo s listkom sveže mete ali koščkom svežega manga.

Mango cheesecake rezine

Čas priprave 1 ura
celotni čas priprave 5 ur
Kocke sestavljene iz piškotnega dna, kreme iz grškega jogurta z okusom kokosa, kisle smetane in maskarpone sira. Preliv je pripravljen iz zamrznjenega manga, uporabimo lahko tudi svežega.
Krema je osvežilna in z lahkim okusom po kokosu, medtem ko je preliv sladek in z rahlim okusom vanilije. Pred postrežbo kocke okrasimo s listkom sveže mete ali svežim sadjem.

Oprema

  • 1 pekač dimenzij 24x24cm

Sestavine

Sestavine za dno

  • 300 g piškotov
  • 140 g masla

Sestavine za nadev

  • 500 g grškega jogurta s kokosom (jaz ga kupim v Lidlu)
  • 180 g kisle smetane
  • 125 g maskarpone sira
  • 125 g sladke smetane
  • 7 lističev želatine
  • 1 žlica sladkorja v prahu

Sestavine za preliv

  • 300 g zamrznjenega manga
  • 1 x sladkor z bourbonsko vanilijo
  • 1 žlička sladkorja v prahu
  • 3 lističi želatine

Navodila 

Priprava dna

  • Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi.
  • Piškote zdrobimo oz. zmeljemo ter primešamo maslo.
  • Dno pekača obložimo s peki papirjem.
  • Po dnu pekača enakomerno porazdelimo piškote, s prsti ali dnom kozarca jih pritisnemo ob dno.
  • Pekač shranimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave kreme.

Priprava nadeva

  • Lističe želatine namočimo v mrzli vodi za deset minut.
  • Jogurt, maskarpone, kislo smetano in sladkor v prahu zmešamo z električnim mešalnikom. Sladkorja lahko dodate tudi več, sama sem želela da je krema rahlo kisla. Primešamo še rahlo stepeno sladko smetano.
  • Želatino ožamemo in jo z žlico kreme raztopimo. Nato jo vmešamo v kremo.
  • Kremo prelijemo preko piškotnega testa, poravnamo vrh in shranimo v hladilnik dokler se ne strdi (najmanj dve uri).

Priprava preliva

  • Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo.
  • Zamrznjen mango pristavimo na štedilnik in dodamo sladkor,  kuhamo toliko da se mango zmehča, nato ga z zmiksamo v pire.
  • Dodamo ožete lističe želatine in preliv prelijemo preko rezin in ponovno shranimo v hladilnik za par ur, da se strdi.

Opombe

Pred serviranjem odstranimo obod pekača in pecivo narežemo na kvadratke.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close