Rachel Khoo je britanska kuharica ter pisateljica. Njene kuharske oddaje lahko spremljate na 24.kitchen. V moji knjižnici se najda ena izmed njenih knjig, in sicer Kitchen Notebook, ki je bila izdana v letu 2015. Vseč mi je predvsem njena pozitivna energija ter preprostost, katero opazimo tudi pri njenem ustvarjanju v kuhinji. Je definitvno na moji listi svetovno znanih kuharic, ki bi jih želela spoznati. Moram se pohvaliti, da je lajkala dve moji slikici na Instragramu. 🙂

Omenjeni recept me je takoj očaral. Že ko je Rachel v kuharski oddaji My little Paris kitchen pripravljala magdalenice, so me misli ponesle v sobotno jutro, ko iz kuhinje diši po sveže pečenih dobrotah ter pravkar skuhani turški kavi. 🙂

 

Sestavine za pripravo magdalenic:

  • 100 g mehkega masla
  • 150 g sladkorja
  • vanilijeve esence
  • 3 jajca
  • limonina lupinica pol limone
  • 150 g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • maline (sveže ali zamrznjene)
  • limonina krema (lemon curd)

 

In naj vas nič ne skrbi, če nimate posebnega modela za pripravo magdalenic. Jaz sem jih spekla kar v pekaču za mafine.

Prvi korak je, da sladkor ter maslo z električnim mešalnikom penasto zmešamo. Penasti masi primešamo vanilijevo esenco ter limonino lupinico polovico limone.

Drugi korak je, da masi primešamo eno po eno jajce. Ko je zadnje jajce spojemo z maso mešamo še dobre tri minute, saj mora biti masa zelo lahka in puhasta.

Suhe sestavine zmešamo skupaj ter jih počasi primešamo v jajčno zmes.

Testo pokrijemo s plastično folijo, da se ne naredi skorjica ter shranimo v hladnilnik za dobri dve uri.

Pekač za mafine namastimo ter v vsako posodico dodamo žlico mase. Na sredino dodamo eno malino.

magdalence-2

 

Magdalenice pečemo 15 minut na 190 stopinjah celzija.

Recept za limonino kremo najdete tukaj. Pripravite jo prej, saj ko so magdalenice pečene jih je potrebno še vroče napolniti z limonino kremo, kremo stisnemo v sredino magdalenice.

Seveda so francoske sladice okusne tudi brez malin in limonine kreme.

 

magdalence-4

magdalence-5

magdalence-9

magdalence-10

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close