Vedno, ko me kdo vpraša kaj najraje pripravim za sladico, bom odgovorila cheesecake. Priznam, da mi v mrzlih mesecih nekako bolj pašejo cheesecaki ki so pečeni, ampak vseeno ohranijo svežino, ki jo od cheesecaka pričakujemo.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Točno takšen je pečen cheesecake s kremo iz maskarpone sira, kisle smetane in bele čokolade, ki ga obogatimo s prelivom iz malin. Ker potrebuje čas, da se ohladi, je primeren za druženja, saj ga lahko pripravimo dan vnaprej in do prihoda gostov počaka v hladilniku…
Na blogu prav tako najdete PEČENE CHEESECAKE REZINE S CITRUSI (KLIK). Definitivno primeren za ta čas.
Malinin cheesecake z belo čokolado
Oprema
- kvadratni pekač premera Ø24×24cm
Sestavine
Sestavine za dno
- 200 g piškotov
- 80 g masla
Sestavine za kremo
- 150 g bele čokolade
- 500 g maskarpone sira
- 25 g sladkorja
- 2 x jajci
- 180 g kisle smetane
- 1 žlička vanilijeve paste
Sestavine za preliv
- 150 g zamrznjenih malin
- 1-2 žlici sladkorja
- 2 žlici limoninega soka
Navodila
Priprava preliva
- Vse sestavine stresemo v ponev in jo pristavimo na štedilnik.
- Na zmerni temperaturi segrejemo zmes in nato dušimo dobrih 5 minut, dokler maline ne začnejo razpadati.
- Damo na stran, da se preliv ohladi.
Priprava piškotnega dna
- Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi, piškote zdrobimo.
- Pekač premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem.
- Po dnu pekača enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote. Pekač postavimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave nadeva.
Priprava kreme
- Belo čokolado nad vodno kopeljo stopimo.
- Maskarpone in sladkor damo v skledo ter zmešamo.
- V kremno maso dodajamo jajca, eno po eno.
- Primešamo belo čokolado in kislo smetano.
Peka torte
- Pečico segrejemo na 160°C.
- Iz hladilnika vzamemo pekač in zmes prelijemo preko piškotnega dna in jo razporedimo in pogladimo.
- Z žlico po kremi razporedimo maline. Spiralni vzorec naredimo s pomočjo lesene palčke oz. zobotrebca.
- Pekač položimo v segreto pečico in pečemo dobro uro.
- Ko je pečen, pečico ugasnemo in rezine pustimo v pečici pri priprtih vratih dobrih 15 minut.
- Vzamemo iz pečice in počakamo, da se v celoti ohladijo in jih čez noč postavimo v hladilnik.
Opombe