Vedno, ko me kdo vpraša kaj najraje pripravim za sladico, bom odgovorila cheesecake. Priznam, da mi v mrzlih mesecih nekako bolj pašejo cheesecaki ki so pečeni, ampak vseeno ohranijo svežino, ki jo od cheesecaka pričakujemo.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Točno takšen je pečen cheesecake s kremo iz maskarpone sira, kisle smetane in bele čokolade, ki ga obogatimo s prelivom iz malin. Ker potrebuje čas, da se ohladi, je primeren za druženja, saj ga lahko pripravimo dan vnaprej in do prihoda gostov počaka v hladilniku…

Na blogu prav tako najdete PEČENE CHEESECAKE REZINE S CITRUSI (KLIK). Definitivno primeren za ta čas.

Malinin cheesecake z belo čokolado

Čas priprave 45 minut
čas kuhanja 1 ura
skupaj čas hlajenja (minimalno) 5 ur 15 minut
celotni čas priprave 7 ur
Št. obrokov 8
Pečene cheesecake kocke z okusom bele čokolade in malin

Oprema

  • kvadratni pekač premera Ø24×24cm

Sestavine

Sestavine za dno

  • 200 g piškotov
  • 80 g masla

Sestavine za kremo

  • 150 g bele čokolade
  • 500 g maskarpone sira
  • 25 g sladkorja
  • 2 x jajci
  • 180 g kisle smetane
  • 1 žlička vanilijeve paste

Sestavine za preliv

  • 150 g zamrznjenih malin
  • 1-2 žlici sladkorja
  • 2 žlici limoninega soka

Navodila 

Priprava preliva

  • Vse sestavine stresemo v ponev in jo pristavimo na štedilnik.
  • Na zmerni temperaturi segrejemo zmes in nato dušimo dobrih 5 minut, dokler maline ne začnejo razpadati.
  • Damo na stran, da se preliv ohladi.

Priprava piškotnega dna

  • Maslo raztopimo in počakamo, da se nekoliko ohladi, piškote zdrobimo.
  • Pekač premažemo z maslom in obložimo s peki papirjem.
  • Po dnu pekača enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote. Pekač postavimo v hladilnik za najmanj pol ure. V tem času se lotimo priprave nadeva.

Priprava kreme

  • Belo čokolado nad vodno kopeljo stopimo.
  • Maskarpone in sladkor damo v skledo ter zmešamo.
  • V kremno maso dodajamo jajca, eno po eno.
  • Primešamo belo čokolado in kislo smetano.

Peka torte

  • Pečico segrejemo na 160°C.
  • Iz hladilnika vzamemo pekač in zmes prelijemo preko piškotnega dna in jo razporedimo in pogladimo.
  • Z žlico po kremi razporedimo maline. Spiralni vzorec naredimo s pomočjo lesene palčke oz. zobotrebca.
  • Pekač položimo v segreto pečico in pečemo dobro uro.
  • Ko je pečen, pečico ugasnemo in rezine pustimo v pečici pri priprtih vratih dobrih 15 minut.
  • Vzamemo iz pečice in počakamo, da se v celoti ohladijo in jih čez noč postavimo v hladilnik.

Opombe

Če želimo gladek malinin preliv (brez koščic), ga spustimo čez cedilo.
Pr prelivu iz malin ne pretiravamo s sladkorjem, saj bo krema iz bele čokolade dovolj sladka, zato potrebujemo bolj kisel preliv.

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close