Po božičnem prenajedanju se prileže osvežilna in lahka sladica. Pečene cheesecake rezine z okusom pomaranče, limone in limete so zadetek v polno.

Sestavine za piškotno dno:

  • 200g piškotov
  • 80g masla
  • 1 limonin sladkor

Piškote v multipraktiku zmeljemo na drobno. Prilijemo stopljeno maslo in dodamo limonin sladkor. V kolikor nimate limoninega sladkorja, ga nadomestite z žličko navadnega sladkorja. Dobro premešamo, da dobimo enotno zmes. S piškoti obložimo dno pekača premera 20x20cm, katerega smo predhodno malce namastili z oljem. Piškotno osnovo pečemo v ogreti pečici na 180 stopinjah deset minut. Odstranimo iz pečice in ohladimo. 

Sestavine za nadev:

  • 4 jajca sobne temperature
  • 500g maskarpone sira
  • 1 lonček kisle smetane
  • 120g sladkorja v prahu
  • sok in lupninica manjše limone
  • sok in lupinica manjše limete
  • sok in lupinica srednje velike pomaranče

Sestavine za preliv:

  • 400g milerama
  • 1 žlica sladkorja v prahu
  • limonina krema (po želji)

Z električnim mešalnikom zmešamo maskarpone, sladkor in kislo smetano. Mešamo toliko časa, da dobimo gladko in enotno maso. Dodamo jajca, eno po eno. Z lopatico vmešamo sok in lupinice citrusov (limete, pomaranče in limone).

Pripravljeno maso vlijemo na ohlajeno piškotno dno. Pekač previdno potresemo, da se zmes enakomerno razporedi in da se znebimo zračnih mehurčkov. Zunanje stranice in dno pekača obložimo z alu folijo, saj bomo cheesecake pekli v vodni kopeli in moramo preprečiti, da bi ga voda uničila. V pekač, v katerega lahko postavimo tortni pekač vlijemo vrelo vodo. Toliko, da bo segala do polovice pekača, v katerem je masa za cheesecake.

Postavimo v ogreto pečico na 180 stopinjah in pečemo 50 minut. Vzamemo ga iz pečice, odstranimo iz vodne kopeli in po cheesecaku razporedimo mileram ter 3 žličke limonine kreme. V kolikor nimate možnosti kupiti limonine kreme ali je narediti doma, jo izpustite. Recept za doma pripravljeno najdete na povezavi.

Cheesecake postavimo nazaj v pečico za 15 minut. Pečico ugasnemo in pustimo cheesecake počivati 30 minut. S tem preprečimo, da bi vrh cheesecaka popokal. Nato ga popolnoma ohladimo na rešetki in shranimo v hladilnik najmanj za pet ur ali še bolje čez noč.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close