Čez praznike smo jedli veliko “težke” in nasitne hrane, zato mora biti sladica za konec leta lahka in osvežilna. In tale cheesecake je prava izbira. Praznični cheesecake z okusom malin in vaše najljubše penine. Jaz sem tokrat izbrala penino Jeruzalem Ormoža.

Sestavine za piškotno dno:

  • 200g ovsenih piškotov
  • 100g masla

 

Cele piškote stresemo v multipraktik, dodamo maslo in vse skupaj zmeljemo. Pripravljeno je, ko se bodo piškoti spremenili v drobtine in maslo spojilo z njimi. Enostavno in hitro. Seveda lahko pripravite na klasičen način s stopljenim maslom in zdrobljenimi piškoti. 

Dno tortnega modla premera 20cm premažemo s sončničnim oljem (ne z maslom), peki papir sem tokrat izpustila. Po dnu tortnega modela enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote in shranimo v hladilnik za dobro uro. Lahko uporabimo tudi večji pekač, cheesecake bo tako nižji, piškotno dno tanjše. 

Sestavine za kremo:

  • 200g zamrznjenih malin
  • 2-3 žlice sladkorja
  • 6 lističev želatine
  • 200ml penine
  • 500ml sladke smetane
  • 400g maskarpone
  • 120g sladkorja v prahu

 

Za pripravo malininega pireja potrebujemo zamrznjene maline in sladkor. Maline skupaj s parimi žlicami sladkorja segrejemo, da se sladkor stopi. Količino sladkorja prilagodite vašemu okusu in željam. Kuhamo dobrih deset minut, nato maline spustimo skozi cedilo, da dobimo gladki pire. 

Želatino pripravimo v skladu z navodili na vrečki. Lističe želatine namakamo v mrzli vodi dobrih deset minut. Nato lističe želatine in penino primešamo toplemu malininemu pireju. Damo na stran in se lotimo priprave kreme.

Sladko smetano stepemo do čvrstega. Z mešalnikom zmešamo maskarpone in sladkor v prahu. Ko se sestavini povežeta dodamo stepeno sladko smetano. 

Maskarpone kremi primešamo malinin pire s šampanjcem. Kremo prelijemo preko piškotnega dna in shranimo v hladilnik za najmanj pet ur, še bolje čez noč. Pred postrežbo malinin cheesecake okrasimo z ostružki bele čokolade, zlatim prahom in svežimi malinami.

Lets celebrate. 🥂

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close