V Hoferju sem nedavno nazaj kupila silikonski model za mini šarklje. In ker moj zaročenec nenehno godrnja, ko kaj kupim ter ne uporaljam sem se tokrat odločila, da bom model takoj uporabila, da dokažem kako je bil potreben. 🙂 Iskreno? Zavedam se, da ga ne potrebujem, ker imam doma že tisoč in en podoben model. 🙂
Tortice, v kolikor jih pečemo v tem modelu izgledajo res glamurozne, kot v najboljših slaščičarnah. V kolikor seveda ne izgubimo živcev pri vlivanju mase v model ter pri odstranjevanju tortic iz njega. Če nam to uspe, smo res slaščičarske carice. 🙂

Sestavine:
- 380 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- ščepec soli
- pol žličke cimeta
- 3 banane
- 3 jajca
- 100 g trsnega sladkorja (lahko tudi manj)
- 125 ml olja
- 125 ml mleka
- 125 g temne čokolade
- 80 ml sladke smetane
- mleti mandlji
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Banane olupimo ter jih zmečkamo skupaj s sladkorjem. Dodamo jajca, olje in mleko.
V drugi skledi zmešamo suhe sestavine, moko, pecilni prašek, cimet in sol. Počasi jih primešamo tekoči masi. Potrebno je, da se obe masi povežeta.
Testo zlijte v silikonski pekač, lahko uporabite tudi veliki pekač za šarkelj. Jaz sem enostavno imela dan za pacanje tako, da sem uporabila silikonski pekač.
Šarkeljčke pečemo približno 20 minut. V kolikor pečete v večjem pekaču se čas peke ustrezno podaljša.
Ko jih vzamemo iz pečice jih pustimo stati par minut, da se malce ohladijo. Potem jih vzamemo ven iz pekača, ne da bi se nam zlomili. Vso srečo, jaz sem jo potrebovala. 🙂

Ko sem tortice odstranila iz modelčkov se je začela drama, saj so bili izrazito grde barve. Sploh ne znam opisati, ampak bili so tako sivi in popolnoma neprivlačni na pogled. Če bi jih videla v vitrini najboljše slaščičarne jih ne bi kupila. 🙂
Po glavi so mi začele rojiti misli kako jih lahko polepšam, saj je bila oblika šarkljev top. 🙂
Nad vodno kopeljo sem stopila temno čokolado skupaj s sladko smetano. Vsak šarkelj posebej sem pomočila v čokoladno maso in potresla z mletimi mandlji. In samo z enim trikom so postali najlepši mini šarkeljčki. 🙂
Okus je bil namreč že prej TOP. 🙂


