Ni skrivnost, da obožujem piščančje meso, pripravim ga na tisoč in en način. Prav tako ni skrivnost, da na svojem blogu najraje delim hitre in preproste jedi, ki jih lahko pripravi širša populacija. In ne samo tisti, ki so vešči kuhanja. Kombinacija piščanca v smetanovi omaki z dodatkom gob in pora je odlična za kosilo ali pozno večerjo. Postrežemo ga s testeninami, rižem ali kakšno drugo vam ljubo prilogo.
Sestavine:
- 2 srednje velika pora
- 400g rjavih šampinjonov
- 400g mini piščančjih filejev
- olivno olje
- maslo
- Sol, poper
- 200ml smetane
- 100ml vode/jušne osnove
Postopek priprave:
Gobe in por očistimo ter jih narežemo na rezine. Piščančje mini fileje operemo in osušimo s papirnato brisačo. Začinimo jih s soljo in poprom.
Na štedilnik pristavimo ponev, vanjo damo žlico olivnega olja in na hitro iz vseh strani popečemo mini fileje. Odstranimo iz ponve in jih pokrijemo z alu folijo.
Na isto ponev dodamo žlico olivnega olja in košček masla, na rezine narezan por in gobe. Pražimo dobrih deset minut, da vsa odvečna tekočina iz gob izpari. V kozico vlijemo jušno osnovo, sladko smetano in dodamo piščančje fileje. Kuhamo dobrih deset minut na zmerni temperaturi, da se omaka zgosti in piščanec do konca speče.
Poskusimo in po potrebi dodatno začinimo. Postrežemo s kuhanim rižem ali testeninami.