Posebna sladica za praznične dni. Nikakor ni klasičen mousse, ampak preseneti okus olivnega olja. Mož je bil nad njim naravnost navdušen, predvidevam, da bo sladica redno na najinem meniju. 😂
Sestavine za 6 manjših skodelic:
- 150g temne čokolade
- 100ml olivnega olja
- 5og sladkorja
- 4 jajca
- ščepec soli
Čokolado raztopimo bodisi v mikrovalovni pečici ali nad vodno kopeljo. Tik preden se čokolada popolnoma stopi odstranimo posodo. Mešamo, da se čokolada popolnoma razstopi. Pustimo, da se ohladi, dobrih deset minut. Nato čokoladni mešanici dodamo olivno olje.
Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Jajca s sladkorjem stepemo, da se količina podvoji. Beljake s ščepcem soli stepemo v sneg. Čokoladno olje postopoma primešamo rumenjakom. Mešamo le toliko, da se sestavine povežejo v enotno zmes. Beljake s pomočjo lopatice po tretjinah primešamo čokoladni masi.
Čokoladni mousse z olivnim oljem vlijemo v plastične oziroma steklene kozarčke. Mousse damo za dobro uro v hladilnik. V kolikor ga boste pripravili dan prej, ga obvezno vsaj eno uro pred postrežbo vzamite iz hladilnika.
Okrasimo ga lahko s solnim cvetom in kapljico olivnega olja.