Obožujem brezskrbna jutra, ko v miru vstanem in v miru skuham kavico ter pojem zajtrk. Moja jutranja rutina je zelo pomembna, saj je od tega odvisno počutje skozi cel dan. In bognedaj, da me kdo že zjutraj razkuri. 🙂
Ob vikendih oziroma prostih dnevih je tudi več čaza za pripravo okusnega zajtrka ter priložnost, da se lotimo česa novega.
Oba z možem obožujeva jajca na tisoč in en način in ko sva odkrila omenjeni recept v knjigi Jamie Oliverja (Quick & Easy) sva bila navdušena. Recept vsebuje najin tvist in to je čilijeva marmelada.
Celotna kombinacija, od kruha, marmelade do kuhanih jajc se odlično spoji, da sva kar predla med zajtrkom. 🙂
No, ker pri meni nikoli ne gre po načrtu tudi tokrat ni šlo. 🙂 Preden se lotimo kakršnega koli ustvarjanja je dobro recept v miru prebrati in predvsem do konca. Namreč v moji hitrosti sem narobe prebrala koliko žlic jogurta je potrebno dodati. Hvala bogu, vse kar se je dalo rešiti z več moke. 🙂
Sestavine za dve osebi:
3 žliče moke
3 žlice jogurta
ščepec soli
žlica olivnega olja
čilijeva marmelada
4 mehko kuhana jajca
svež čili
sol, poper
Na štedilnik pristavimo kozico z vodo, v kateri bomo najprej skuhali mehko kuhana jajca. Takoj, ko voda zavre damo notri štiri jajca ter počakamo pet in pol minut. Jajca vzamemo iz vroče vode ter jih pod mrzlo vodo olupimo. Tukaj boste takoj videli, če ste kupili sveža jajca. 🙂
Takoj, ko so jajca kuhana se lotimo priprave kruhka. V posodi zmešamo moko, jogurt, ščepec soli ter olivno olje. Dobiti moramo strukturo testa.
Testo položimo na pomokan delovni pult ter ga razdelimo na dva dela in oblikujemo v podolgovato obliko.
Na štedilnik pristavimo ponev, v katero ne dodamo nobenega olja, ogrejemo jo na srednji temperaturi. Takoj, ko je ponev vroča vanjo položimo oba kruhka. Počakamo, da postaneta rjave barve nato ju obrnemo.
Lotimo se serviranja našega kraljevega zajtrka.
Na krožnik položimo flatbread (tako se imenuje ta kruh), katerega bogato namažemo s čilijevo marmelado ter nanjo položimo razpolovljeni kuhani jajci. Okrasimo s svežim čilijem ter malce solimo in popramo.
Bon apetit. 🙂