Nikoli ne bi rekla, da mi bo ohrovt tako prirasel k srcu. Komaj čakam sobotni obisk tržnice, ko si namesto rož kupim šopek kodrolistnatega ohrovta. Zraven tega, da spada med zelo zdravo zelenjavo, je uporaba zelo vsestranska. Uporabimo ga lahko v juhah, testeninah, rižotah, iz njega pripravimo pesto ali smuti. Sama iz njega z veseljem pripravim čips, ki ga pojeva takoj ali ga prihranim za solate, katerim doda hrustljav element.

Priprava čipsa je enostavna in hitra. Začinimo ga s soljo. Lahko pa ga spremenimo v pekoč prigrizek z dodatkom čilijevih kosmičev ali z mešanico bazilike in origana v čips z italijanskim pridihom.

In najboljše je, da četudi pojemo celo skledo ohrovtovega čipsa, ne rabimo imeti niti malo slabe vesti. 🙂

 

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • listi kodrolistnati ohrovta
  • olivno olje
  • začimbe po naši želji

Priprava:

Pečico segrejemo na 180°C. Liste odstranimo iz stebla in jih natrgamo na manjše koščke. Ohrovt operemo in temeljito osušimo, predlagam uporabo sušilnika za solato. Ohrovt pokapljamo z olivnim oljem in potresemo z začimbami ter premešamo. Nato ga razporedimo po pekaču, katerega smo predhodno obložili s peki papirjem.

Ohrovt v segreti pečici pečemo med 10-15 minutami, dokler ne postane hrustljav. Pojemo ga takoj ali ga do uporabe shranimo v papirnato vrečko.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close