Nikoli ne bi rekla, da mi bo ohrovt tako prirasel k srcu. Komaj čakam sobotni obisk tržnice, ko si namesto rož kupim šopek kodrolistnatega ohrovta. Zraven tega, da spada med zelo zdravo zelenjavo, je uporaba zelo vsestranska. Uporabimo ga lahko v juhah, testeninah, rižotah, iz njega pripravimo pesto ali smuti. Sama iz njega z veseljem pripravim čips, ki ga pojeva takoj ali ga prihranim za solate, katerim doda hrustljav element.
Priprava čipsa je enostavna in hitra. Začinimo ga s soljo. Lahko pa ga spremenimo v pekoč prigrizek z dodatkom čilijevih kosmičev ali z mešanico bazilike in origana v čips z italijanskim pridihom.
In najboljše je, da četudi pojemo celo skledo ohrovtovega čipsa, ne rabimo imeti niti malo slabe vesti. 🙂
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.
Sestavine:
- listi kodrolistnati ohrovta
- olivno olje
- začimbe po naši želji
Priprava:
Pečico segrejemo na 180°C. Liste odstranimo iz stebla in jih natrgamo na manjše koščke. Ohrovt operemo in temeljito osušimo, predlagam uporabo sušilnika za solato. Ohrovt pokapljamo z olivnim oljem in potresemo z začimbami ter premešamo. Nato ga razporedimo po pekaču, katerega smo predhodno obložili s peki papirjem.
Ohrovt v segreti pečici pečemo med 10-15 minutami, dokler ne postane hrustljav. Pojemo ga takoj ali ga do uporabe shranimo v papirnato vrečko.