Recept za noro okusno paradižnikovo omako iz pečenih paradižnikov. Pripravimo jo lahko vnaprej, hranimo v hladilniku do enega tedna ali v zamrzovalniku do meseca in pol. Uporabimo pri pripravi pic, testenin, rižot ali v kombinaciji z mesom. Obljubim, da z vami podelim kakšen recept še ta teden.

Sestavine za pečene paradižnike:

  • 2kg paradižnikov (lahko uporabimo kombinacijo navadnih in češnjevih paradižnikov)
  • 5 strokov česna
  • olivno olje
  • sol, poper, mleti čili
  • sveže začimbe: timijan in rožmarin

 

Pečico segrejemo na 210°C. Paradižnik operemo in narežemo na poljubne kose in ga naložimo v pekač. Dodamo olivno olje, stroke česna in začimbe. Dobro premešamo ter postavimo v pečico za 40 minut. Pečene paradižnike vzamemo iz pečice in damo na stran.

Sestavine za omako:

  • 2 srednje veliki čebuli
  • 3 stroke česna
  • ščepec posušene bazilike, origana in dimljene paprike
  • sol in poper
  • 400ml zelenjavne jušne osnove

V kozici segrejemo par žlic olivnega olja, dodamo čebulo in pražimo par minut, da se čebula zmehča. Dodamo česen in pražimo dobro minuto. V kozico stresemo začimbe (sol, poper, baziliko, origano, papriko) in pečen paradižnik. Premešamo in v kozico vlijemo še zelenjavno jušno osnovo. Temperaturo zmanjšamo in kuhamo še dvajset minut, da se omaka zgosti. Omako lahko pustimo takšno kot je, rustikalno. Ali jo spasiramo s paličnim mešalnikom. Prelijemo v posodo, steklenice in shranimo v hladilnik do enega tedna.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close