Osvežilna skutna torta

S to lepotico sem razveselila sodelavce ob ponovni vrnitvi v pisarno. Pečena tortica iz mandljevega testa in nadeva iz skute, maskarpone sira in limone. Piko na i že tako osvežilni torti dodajo sveže jagode in borovnice. 

Tortico lahko od dva do tri dni hranimo v hladilniku, čeprav ta informacija ni potrebna, ker sem prepričana, da je bo prej zmanjkalo. 😂

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine za testo:

  • 80 mletih mandljev
  • 250g moke
  • 150g mehkega masla
  • 70g sladkorja
  • ščepec soli

Priprava testa:

V posodo stresemo mlete mandlje, moko, na koščke narezano maslo, sladkor in ščepec soli. Iz sestavin zgnetemo gladko testo in ga zavijemo v plastično folijo ter shranimo v hladilnik za najmanj eno uro.

Pekač rahlo namastimo in dno obložimo s peki papirjem. Priporočam uporabo tortnega pekača s snemljivim obodom premera 24-26cm.

Ohlajeno testo razvaljamo in ga prestavimo v pekač. Testo naj sega do polovice oboda. V kolikor se vam testo strga, nič skrbeti, ampak ga samo zakrpajte.

Sestavine za nadev:

  • 500g skute
  • 250g maskarpone sira
  • 160g sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega pudinga
  • 2 žlici zdroba
  • 4 jajca
  • sok in lupinica limone

Priprava nadeva:

V posodo damo skuto, maskarpone, sladkor, puding, zdrob in jajca. Zmešamo in v maso naribamo lupinico ene limone, za dodatno svežino dodamo še sok limone. Maso razporedimo po testu in pečemo v segreti pečici na 180°C med 60-70 minut. Pečeno torto položimo na rešetko in počakamo deset minut nato odstranimo tortni obod. Počakamo, da se tortica ohladi v celoti. Okrasimo s svežimi jagodami, borovnicami in nasekljanimi pistacijami.

sladke-petke.si