Zdrava verzija legendarnih filanih paprik, saj sem riž nadomestila s cvetačnim rižem in moko v omaki s kislo smetano. Včasih je potrebno, da posežemo po kakšni bolj zdravi verziji jedi in tukaj iskreno nisem pretirano pogrešala riža. Paprike so pečene v pečici, v moji super vsestranski posodi Stone Legend CopperLux.

Sestavine:

  • 6 srednje velikih paprik
  • 2x čebula (ena za maso in druga za omako)
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • 500g mletega mesa
  • 200g cvetačnega riža
  • zažimbe: sol, poper, mleti čili, suh peteršilj, dimljena paprika
  • pločevinka paradižnikove omake
  • 3-4 žlice kisle smetane

 

Najprej se lotimo priprave paradižnikove omake. V ognjevarni posodi segrejemo žlico olivnega olja in na njem prepražimo nasekljano čebulo do zlatorumene barve. Dodamo paradižnikovo omako in polovico pločevinke vode. Omaka mora segati najmanj do polovice posode, v kateri boste pekli paprike. Omako zavremo in kuhamo pet minut nato primešamo kislo smetano. Odstavimo in se lotimo priprave mase za naše paprike.

Kot prvo pripravimo cvetačni riž. Cvetačo očistimo in razrežemo na šopke. S pomočjo multipraktika cvetačo sesekljamo, da dobimo strukturo približno podobno riževim zrnom. V ponvi segrejemo žlico olivnega olja in cvetačni riž malce prepražimo, par minut. Damo na stran. 

Čebulo nasekljamo in česen zdrobimo. V posodo damo olivno olje in čebulo. Pražimo le toliko, da se zmehča. Dodamo zmečkana stroka česna, mleto meso in prej pripravljeni cvetačni riž. Začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj dobro premešamo.

Paprikam odrežemo vrh in izdolbemo semena in bele dele. Napolnimo jih z mešanico mletega mesa in pokrijemo s klobučkom, da jim ne bo vroče v pečici.😀 Paprike postavimo v posodo s paradižnikovo omako in pečemo na 200°C dobro uro. Še vroče postrežemo. 😍

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close