Dobrih šest mesecev je trajalo, da je prišla mirna nedelja, ko sem se lotila preizkušanja novega Kitchen aid nastavka za izdelavo testenin. Veliko lažje bi bilo, če bi prvič naredila navadno testo za domače testenine, ampak ker si rada zagrenim življenje, sem se takoj lotila testa iz rdeče pese.

Zaključek je, da nakup nastavka za pripravo testenin toplo priporočam. Zelo priročna mašinca, verjetno mi bo prav prišel tudi pri valjanju testa za piškote.

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 2 rumenjaka
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 žlica olivnega olja
  • 500g ostre moke
  • dve srednje veliki rdeči pesi

 

Najprej se lotimo priprave pireja rdeče pese. Pečico segrejemo na 200°C. Peso dobro očistimo, obrišemo, namažemo z olivnim oljem in zavijemo v alufolijo. Ovito peso postavimo na pekač in pečemo dobro uro, dokler se ne zmehča. Preden nadaljujemo počakamo deset minut. Nato odstranimo folijo in olupimo peso. Narežemo na koščke in jo zmeljemo v multipraktiku do gladkega.

Iz pireja rdeče pese iztisnemo odvečno tekočino, saj bo drugače testo zdrizasto. Počakamo, da se pire ohladi do mlačnega.

Jajca, sol, olivno olje in pire rdeče pese damo v multipraktik in mešamo dokler se sestavine ne povežejo.

Dodamo moko in mešamo, dokler se zmes ne oblikuje v kroglo. Testo zvalimo na pomokano površino in gnetemo 10 minut oziroma dokler testo ne postane gladko in svilnato. Testo zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik za dobre pol ure.

Testo razdelimo na štiri dele. S pomočjo nastavka testo razvaljamo na tanke liste in narežemo na trakove (ali s pomočjo testeninskega nastavka ali noža). Rezance odlagamo na rahlo pomokano površino.

Če boste testenine skuhali takoj traja manj kot dve minuti, da so pripravljene.  Za omako sem pripravila doma narejen pesto iz bazilike in orehov.

Potrebujemo: velik šop bazilike, pest orehov, 1x strok česna, ščepec soli, 200ml olivnega olja in 50g parmezana. Priprava pesta je zelo preprosta, vse sestavine vržemo v multipraktik in zmeljemo do finega. Poskusimo, v kolikor še karkoli manjka.

Kuhane testenine odcedimo, prelijemo s pripravljenim pestom in posujemo z naribanim parmezanom. Dober tek.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close