Nedavno sem z vami delila recept za pito z maskarpone kremo in jagodami. V tokratni objavi z vami delim pito, pri kateri ni pečeno le testo, ampak tudi krema. Krema je pripravljena iz skute, kisle smetane in maskarpone sira. Za dodatno svežino, ji dodamo sveže sladke jagode.
Osvežilna sladica, primera za tople dni, ki prihajajo. Recept za pito z maskarpone pite najdete TUKAJ.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.
Sestavine za testo:
- 200 g moke
- 40 g sladkorja
- 115 g masla
- 1 jajce
- ščepec soli
Priprava:
Za pripravo krhkega testa priporočam uporabo multipraktika. V posodo multipraktika stresemo moko, sladkor, sol, na koščke narezano hladno maslo in razžvrkljano jajce. Zmeljemo le toliko, da dobimo grobo, kaši podobno strukturo. Testo stresemo v posodo in ga zgnetemo v enotno in gladko testo. V kolikor je testo presuho in se ne sprijema, dodamo žlico mrzle vode. Tokrat testa nisem zavila v folijo in ga dala hladit, ampak sem ga razvaljala v krog premera našega pekača. Sama sem uporabljala pekač za pito s snemljivim dnom premera 24 cm. Razvaljano testo damo v hladilnik in počakamo, da se ohladi. Nasvet: v kolikor smo v časovni stiski, ga damo v zamrzovalnik za dvajset minut in bo pripravljeno na peko.
Pečico segrejemo na 180°C. Pred peko testo prekrijemo s peki papirjem ter nanj stresemo fižolčke za peko ali riž/fižol. Testo pečemo 15 minut, nato fižolčke odstranimo in pečemo še naslednjih 10 minut. V tem času se lotimo priprave kreme.
Sestavine za kremo:
- 250g skute
- 50g kisle smetane
- 150g maskarpone sira
- 2 jajci
- 50-60g sladkorja v prahu
Priprava:
Z mešalnikom zmešamo skuto, kislo smetano, maskarpone in sladkor. Dodamo jajca, eno po eno. Ko sta jajci umešano kremo razporedimo po pečenem testu in pito vrnemo v pečico. Temperaturo pečice zmanjšamo na 160°C in pito pečemo 45 do 50 minut. Ko je pečena jo pustimo v pečici 15 minut, nato jo vzamemo iz pečice in ohladimo. Pred postrežbo okrasimo s svežimi jagodami.