Letos nama je korona pokvarila načrte in tako žal konec leta ne bova obiskala Tajske. Iz tega razloga sem primorana azijsko hrano ustvarjati v moji kuhinji, še sreča, da je dostopnost azijskih sestavin na naših trgovskih policah čedalje bolj raznolika.

Na blogu so s pridihom azijske kulinarike dostopni sledeči recepti:

RIŽEVE REZANCE S PIŠČANCEM

JUHA IZ STROČJEGA FIŽOLA

KRUHKI Z MLADO ČEBULO

LEČIN KARI

Za pripravo omake potrebujemo sojino, 0strigino ali ribjo omako in rižev kis, ki jih najdemo v vseh bolje založenih trgovinah. Zaradi nižjih cen priporočam nakup v specializiranih azijskih trgovinah (Svilna pot, Thai Asia Shop,…). Tekom tega tedna pripravim tudi kratko objavo glede osnovnih sestavin, ki jih potrebujemo za pripravo azijskih jedi v našem domu.

Največ časa nam pri pripravi pražene govedine vzame rezanje zelenjave. Priporočam, da si najdete pomoč, jaz sem si. 🙂

Sestavine:

  • 1x čebula
  • 3 stroki česna
  • košček ingverja
  • polovica glave zelja (če je glave zelja zelooo velika priporočam tretjino glave zelja)
  • 1x korenček
  • 1x koničasta rdeča paprika
  • 3x mlada čebula

Omaka:

  • 4 žlice sojine omake
  • 2 žlici ostrigine ali ribje omake
  • 2 žlici riževega kisa (opcijsko)
  • 1 žlica sesamovega olja
  • 1/2 čajne žličke sladkorja

Za postrežbo:

  • limeta
  • nasekljani arašidi
  • nasekljan svež čili

Priprava:

Za omako v posodici zmešamo vse sestavine. Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše koščke. V vok ali ponev vlijemo žlico olivnega olja, na katerem prepražimo čebulo. Dodamo česen in ingver ter pražimo minuto do dve. V vok dodamo govedino in jo med kuhanjem, dokler ne porjavi, pražimo približno 5 minut. Ko goveje meso dobi barvo, dodamo polovico omake. Vse dobro premešamo, nato v posodo stresemo zelje, korenček, papriko in polovico mlade čebule. Med mešanjem kuhamo toliko časa, da se zelje zmehča. Poskusimo in po potrebi začinimo s soljo. Na koncu primešamo preostanek omake. Postrežemo z arašidi, svežimi čiliji, preostankom mlade čebule in rezinami limete.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close