Kot otrok sem pri babici pogosto jedel proseno kašo s suhimi slivami. Kljub temu, da je sladka jed, smo jo imeli navadno za kosilo. S starostjo postajam(o) vse bolj nostalgični in osebno sem že nekaj časa želel te prosene kaše s suhimi slivami. Pri Klavdiji doma tega niso jedli na tak način, zato sem se moral pobrigati kar sam.

Sestavine za kašo:

  • 750ml mleka
  • 100g prosene kaše
  • 10-15 suhih sliv (po možnosti izkoščičenih)
  • 150ml sladke smetane
  • 3 žlice sladkorja
  • ščepec soli
  • Po želji: cimet, med, maslo,…

 

Mleko v kozici zavremo in pri tem nenehno mešamo, da se ne zgodi kakšna nesreča. Ga malo osolimo in dodamo proseno kašo. To kuhamo na zmernem ognju približno 30min. Po približno 15-20min v proseno kašo dodamo še sladkor, sladko smetano in suhe slive. Sam sem jih nekaj dodal kasneje, za drugačno teksturo.

Po pol ure oz. ko je kaša kuhana odstavimo. V kolikor postane pregosta, se lahko razredči z malo dodatnega mleka. Sam imam rad, kot čokolino, da žlica sama stoji po konci.

Po želji lahko zabelimo še z malo masla, dosladkamo, dodamo ščepec cimeta, medu,… postrežemo v skledčkah, ali pa kar v skupni skledi, kot smo to jedli nekoč, da je potešitev nostalgije maksimalna.

 

Pa dober tek!

 

 

Avtor

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close