Za prihajajoče praznike na mizi ne sme manjkati sladic z okusom tiramisuja. Ali našo praznično mizo krasi klasičen tiramisu, tiramisu kroglice ali šarlota torta z okusom tiramisuja. Zanjo najdete recept v tokratni objavi.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Priprava ni zahtevna, le nekoliko potrpežljivi morate biti pri sestavljanju. 🙂 Jaz jo bom za božično večerjo definitivno pripravila, mogoče bom celo preizkusila kakšno novo kombinacijo tiramisuja s sadjem.
Šarlota tiramisu torta
Oprema
- pekač premera Ø20cm
Sestavine
Sestavine za šarloto
- 250 g sladke smetane
- 500 g maskarpone sira
- 2-3 žlice sladkorja v prahu
- 1 žlička vanilijeve esence
- instant kava
- Saviordi piškoti
Navodila
Priprava kreme
- Najprej pripravimo kavo. Jaz pri pripravi uporabljam instant kavo ali jo pripravim v kafetjeri. Ko je kava kuhana, počakamo da se nekoliko ohladi. V kolikor ne želimo preveč grenke kave, jo sladkamo.
- Sladko smetano stepemo do čvrstega.
- Z električnim mešanikom zmešamo maskarpone, sladkor v prahu in vanilijevo esenco. Maskarpone kremi primešamo stepeno sladko smetano. Ko je krema pripravljena se lotimo sestavljanja torte.
- Maskarpone kremi primešamo stepeno sladko smetano. Ko je krema pripravljena se lotimo sestavljanja torte.
Sestavljanje šarlote
- S piškoti najprej obložimo obod obroča. Eni strani piškotov odrežemo konce, da bodo ravni in jih lažje položimo ob obroč.
- Nato s piškoti obložimo dno, praznine napolnimo z odrezanimi oz. nalomljenimi piškoti. S pomočjo čopica s kavo premažemo piškote. Tudi tiste ob obodu obroča. Mislim, da v kolikor jih ne bi premazali, bi bili verjetno pretrdi.
- Po piškotih razporedimo polovico kreme, čez kremo položimo plast piškotov namočenih v kavo in zaključimo s preostankom kreme.
- Shranimo za par ur ali še bolje čez noč v hladilnik.
- Pred postrežbo potresemo vrh torte s kakavom.