Za prihajajoče praznike na mizi ne sme manjkati sladic z okusom tiramisuja. Ali našo praznično mizo krasi klasičen tiramisu, tiramisu kroglice ali šarlota torta z okusom tiramisuja. Zanjo najdete recept v tokratni objavi.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Priprava ni zahtevna, le nekoliko potrpežljivi morate biti pri sestavljanju. 🙂 Jaz jo bom za božično večerjo definitivno pripravila, mogoče bom celo preizkusila kakšno novo kombinacijo tiramisuja s sadjem.

Šarlota tiramisu torta

Čas priprave 30 minut
čas počivanja v hladilniku 4 ur
celotni čas priprave 4 ur 30 minut
Št. obrokov 10
Šarlota z okusom vsem ljubega tiramisuja.

Oprema

  • pekač premera Ø20cm

Sestavine

Sestavine za šarloto

  • 250 g sladke smetane
  • 500 g maskarpone sira
  • 2-3 žlice sladkorja v prahu
  • 1 žlička vanilijeve esence
  • instant kava
  • Saviordi piškoti

Navodila 

Priprava kreme

  • Najprej pripravimo kavo. Jaz pri pripravi uporabljam instant kavo ali jo pripravim v kafetjeri. Ko je kava kuhana, počakamo da se nekoliko ohladi. V kolikor ne želimo preveč grenke kave, jo sladkamo.
  • Sladko smetano stepemo do čvrstega.
  • Z električnim mešanikom zmešamo maskarpone, sladkor v prahu in vanilijevo esenco. Maskarpone kremi primešamo stepeno sladko smetano. Ko je krema pripravljena se lotimo sestavljanja torte. 
  • Maskarpone kremi primešamo stepeno sladko smetano. Ko je krema pripravljena se lotimo sestavljanja torte. 

Sestavljanje šarlote

  • S piškoti najprej obložimo obod obroča. Eni strani piškotov odrežemo konce, da bodo ravni in jih lažje položimo ob obroč.
  • Nato s piškoti obložimo dno, praznine napolnimo z odrezanimi oz. nalomljenimi piškoti. S pomočjo čopica s kavo premažemo piškote. Tudi tiste ob obodu obroča. Mislim, da v kolikor jih ne bi premazali, bi bili verjetno pretrdi.
  • Po piškotih razporedimo polovico kreme, čez kremo položimo plast piškotov namočenih v kavo in zaključimo s preostankom kreme.
  • Shranimo za par ur ali še bolje čez noč v hladilnik.
  • Pred postrežbo potresemo vrh torte s kakavom.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close