Solata iz pečenega krompirja

Krompir obožujem, zato se vsako leto veselim sezone mladega krompirja. Najraje imam pečenega, zato sem tokrat iz njega pripravila okusno solato. Topla krompirjeva solata se idealno prileže k pečenemu fileju lososa. Lahko jo ponudite zraven glavne jedi ali kot samostojno jed.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • 500g mladega krompirja
  • 1 žlica medu
  • sol, poper, olivno olje
  • 1 rdeča čebula
  • 1 rdeč čili
  • za preliv: šop nasekljanega peteršilja, 3 strte stroke česna, 50ml olivnega olja, sok polovice limone, sol, poper
  • file lososa

Priprava:

Mladi krompir operemo pod tekočo vodo in ga očistimo s ščetko. Priporočam, da mladega krompirja ne lupimo, ampak iz njega le očistimo vso umazanijo. Krompir narežemo na srednje velike kose. Začinimo ga s s soljo, poprom, žlico medu in malce olivnega olja. Namesto medu lahko uporabimo javorjev sirup.

Krompir razporedimo na pekač obložen s peki papirjem in ga porinemo v segreto pečico na 200°C. Pečemo 35-40 minut, da postane hrustljav in karameliziran.

Za preliv vse sestavine zmešamo skupaj. Čebulo in čili narežemo ter zmešamo s krompirjem in prelivom. Poskusimo in po potrebi dodatno začinimo s soljo. File lososa začinimo s soljo in poprom ter spečemo na brizgu olivnega olja.

sladke-petke.si