Klasičen tiramisu ali tiramisu v obliki rezin, kjer sta združena okusa čokoladnega biskvita in klasičnega italijanskega tiramisuja. Odličen za kakšno druženje ob kozarcu vina ali kavice. 😍
Sestavine za čokoladni biskvit:
- 4 jajca
- 100g sladkorja
- 3 velike žlice moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 200g masla
- 150g temme čokolade
Pečico segrejemo na 180ºC, pravokotni pekač namastimo in obložimo s peki papirjem.
Čokolado in maslo stopimo nad vodno kopeljo. Damo na stran, da se ohladi in v tem času z električnim mešalnikom zmešamo jajca in sladkor. Mešamo toliko časa, da dobimo rumeno kremasto zmes (cca. deset minut). Moko in pecilni prašek zmešamo in presejemo. Nato dodamo rumenjakovi kremi. Na koncu primešamo stopljeno čokolado in maso vlijemo v pripravljen pekač. Pečemo pol ure. Predno nadaljujemo, je potrebno da se biskvit popolnoma ohladi.
Sestavine za kremo:
- 500ml sladke smetane
- 250g maskarpone sira
- 3 žlice sladkorja v prahu
- 1 žlica vanilijeve esence
- potrebujemp tudi instant kavo in baby piškote
Postopek priprave kreme:
Sladko smetano stepemo do čvrstega. Z električnim mešanikom zmešamo maskarpone, sladkor v prahu in vanilijevo esenco. Maskarpone kremi primešamo stepeno sladko smetano.
Ko je krema pripravljena se lotimo sestavljanja peciva. Super je, če imate pekač s snemljivim obodom, saj bo sestavljanje veliko lažje. V kolikor ga nimate, ali ohlajen biskvit obložite z acetatno folijo ali ga sestavite v pekaču, v katerem ste ga pekli.
Prvi korak je, da biskvit navlažimo z instant kavo, katero potrebujete tudi za namakanje piškotov. Na biskvit namažemo polovico maskarpone kreme. Piškote na hitro namočimo v kavo in jih položimo na kremo. Preostanek kreme prelijemo preko piškotov. Pecivo damo v hladilnik za najmanj šest ur, še bolje čez noč, saj se bo tako vse prepojilo in napojilo.
Pred rezanjem tiramisu rezin jih potrosimo s kakavom v prahu. Robove sama vedno obrežem, saj so tako rezine veliko lepše.