Udon rezanci s kozicami

V tokratni objavi z vami delim recept za pripravo najhitrejšega kosila oziroma večerje. Udon rezanci s kozicami in koruzno omako Maggi, ki je poskrbela za popolno začinjenost jedi.

Koruzna omaka Maggi vsebuje le 5 sestavin in ne vsebuje konzervansov, umetnih barvil in arom ter je odlična izbira za tiste, ki skrbijo za zdrave navade in prehrano. Zraven tega pa je njena uporaba zelo vsestranska, zaradi tekoče teksture jo lahko uporabimo pri toplih ali hladnih jedeh, mesnih ali zelenjavnih.

Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Maggi.

Sestavine (za 1 osebo):

  • 200g udon rezancev
  • 1 žlica sezamovega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 mladi čebuli
  • 200g kozic
  • koruzna omaka Maggi
  • čilijeva omaka

Priprava:

Udon rezance odstranimo iz paketa in jih damo v lonec z vročo vodo. S kleščami za meso jih nežno ločimo in takoj, ko se ločijo jih odstranimo iz vode. V rezance dodamo žlico sezamovega olja in premešamo. Damo na stran. Udon rezance kupimo v specializiranih azijskih trgovinah. V kolikor ne najdete udon rezancev, lahko kot alternativo uporabite tudi riževe rezance.

Čebulo narežemo na rezine, česen nasekljamo. Na štedilnik pristavimo ponev ali vok in na hitro popražimo čebulo ter česen. Dodamo kozice in pražimo par minut, toliko da spremenijo barvo. V vok stresemo rezance, mlado čebulo in koruzno omako ter čilijevo omako za malce pekočnosti.

Poskusimo in po želji dodatno začinimo.

sladke-petke.si