Vem, da obstajajo lažji načini da si v našo kuhinjo pričaramo zelenjavno jušno osnovo, vendar me nihče ne bo prepričal, da kocka lahko tekmuje z doma in počasi kuhano zelenjavno jušno osnovo. Never. 🙂 Zelenjavna jušna osnova je ena izmed tistih stvari, ki vedno pride prav in njena priprava je noro enostavna, plus porabimo zelenjavo, ki se nam nahaja v hladilniku.
Sestavine:
- 1 večja čebula
- par korenčkov
- stebla zelene
- por
- šopek peteršilja
- oz. zelenjava, ki jo imate v hladilniku (cvetača, gobe…)
Zelenjavo seveda pred kuhanjem očistimo in narežemo na poljubne kose. Vse sestavine stresemo v lonec in zalijemo z vodo. Zavremo in znižamo temperaturo ter kuhamo dve uri.
Kuhano juho precedimo in shranimo. V hladilniku lahko jušno osnovo hranimo do enega tedna, v zamrzovalniku do šest mesecev. No, pri meni ne zdrži tako dolgo. 🙂