Zadnja adventna nedelja, v znamenju meni najbolj ljube sestavine – čokolade. 😍 Preprost čokoladni kolač brez moke.

Sestavine:

  • 100g temne čokolade
  • 100g masla
  • 4 jajca
  • 120g sladkorja
  • 75g mandljev
  • 2 žlici kakava
  • po želji: rum, čokoladni liker

 

Temno čokolado in maslo razstopimo nad vodno kopeljo. Damo na stran, da se malce ohladi.

Pečico segrejemo na 180ºC. Tortni pekač premera 20 cm namastimo in obložimo s peki papirjem. Jajca in sladkor zmešamo z električnim mešalnikom. Mešamo toliko časa, da se jajčna zmes podvoji. Nato primešamo mandlje, kakav in stopljeno čokolado. Po želji dodamo malce ruma ali čokoladnega likerja. Zmes vlijemo v namaščen pekač in pečemo 25 minut. Deset minut kolač pustimo v pekaču, nato ga iz pekača damo na rešetko, da se ohladi.

Pred postrežbo potresemo s kakavom in postrežemo s sladko smetano ali vanilijevim sladoledom.

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close