Nedolgo nazaj sem kupila Baileys za najin domači bar (beri:Rokijev bar viskijev). Odkar ga imam se mi zdi, da bi ga lahko dodala v vsako sladico. Mogoče se z njim rešim obsesije, ki se ji reče Rum, katerega bi prav tako dodala v vsako sladico, ki jo pripravljam. Očitno si ne predstavljam več sladic brez dodatka z okusom alkohola. Posledica veselega decembra ali moje štajerske krvi. 🙂

Čokoladni biskvit, ki je vsestranski, lahko bi ga uporabili v torti, kakšni sladici v kozarčku, mini torticah. Moji zvesti pokuševalci so bili mnenja, da je odličen brez dodatne krame. 🙂

SESTAVINE

335g masla

260g sladkorja

žlička vanilijeve esence

6 žlic Baileys-a

4 jajca

200g moke

85g kakava

polovica čajne žličke pecilnega praška

ščepec soli

 

PRIPRAVA

Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Pekač dimenzij 35x27cm namastimo z maslom ter ga obdamo s peki papirjem. Če imate manjši pekač bo biskvit višji.

Z električnim mešalnikom sladkor, maslo, Baileys in vanilijevo esenco zmešamo v enotno zmes.

Dodamo jajca ter mešamo dokler se sestavine ne povežejo.

V skledi zmešamo suhe sestavine – moko, pecilni prašek, kakav in sol.

Suhe sestavine nato počasi dodajamo k mokrim.

Maso vlijemo v pekač ter pečemo 30 minut.

Čokoladni biskvit lahko jeste brez dodatkov. Jaz sem svojega obogatila z dvema plastema. Najprej sem namazala na biskvit ribezovo marmelado ter nanjo polila kremo iz čokoladnega moussa. Kako jo pripravite najdete tukaj.

Odlična sladica, ko se želite razvajati z okusom čokolade. 🙂

Še malo pa bo novo leto, lep pozdrav KK

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close