Nedolgo nazaj sem kupila Baileys za najin domači bar (beri:Rokijev bar viskijev). Odkar ga imam se mi zdi, da bi ga lahko dodala v vsako sladico. Mogoče se z njim rešim obsesije, ki se ji reče Rum, katerega bi prav tako dodala v vsako sladico, ki jo pripravljam. Očitno si ne predstavljam več sladic brez dodatka z okusom alkohola. Posledica veselega decembra ali moje štajerske krvi. 🙂
Čokoladni biskvit, ki je vsestranski, lahko bi ga uporabili v torti, kakšni sladici v kozarčku, mini torticah. Moji zvesti pokuševalci so bili mnenja, da je odličen brez dodatne krame. 🙂
SESTAVINE
335g masla
260g sladkorja
žlička vanilijeve esence
6 žlic Baileys-a
4 jajca
200g moke
85g kakava
polovica čajne žličke pecilnega praška
ščepec soli
PRIPRAVA
Pečico segrejemo na 180 stopinj.
Pekač dimenzij 35x27cm namastimo z maslom ter ga obdamo s peki papirjem. Če imate manjši pekač bo biskvit višji.
Z električnim mešalnikom sladkor, maslo, Baileys in vanilijevo esenco zmešamo v enotno zmes.
Dodamo jajca ter mešamo dokler se sestavine ne povežejo.
V skledi zmešamo suhe sestavine – moko, pecilni prašek, kakav in sol.
Suhe sestavine nato počasi dodajamo k mokrim.
Maso vlijemo v pekač ter pečemo 30 minut.
Čokoladni biskvit lahko jeste brez dodatkov. Jaz sem svojega obogatila z dvema plastema. Najprej sem namazala na biskvit ribezovo marmelado ter nanjo polila kremo iz čokoladnega moussa. Kako jo pripravite najdete tukaj.
Odlična sladica, ko se želite razvajati z okusom čokolade. 🙂
Še malo pa bo novo leto, lep pozdrav KK