Moja shramba je še vedno polna bučk, zato je čas za nov recept. 🙂 Do sedaj nisem bila ljubiteljica polnjenih bučk, verjetno ker so bile premalo začinjene. V mojem receptu najdete mešanico italijanskih začimb, ki pečene bučke naredijo res okusne.
Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil. |
Bučke so polnjene z omako iz mletega mesa, za ekstra okus po vrhu dodamo še mešanico mocarele in parmezana. V kolikor bučk ne boste pojedli, jih lahko shranite v hladilniku od 2 do 3 dni.
Ta mesec sem objavila tudi recept za bučne zvitke z rikoto, najdete ga TUKAJ.
Bučke polnjene z mletim mesom
Sestavine
Sestavine za nadev
- 4 x okrogle ali podolgovate bučke
- 1 x čebula
- 400 g govejega mletega mesa
- 2 x stroka česna
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 1 x konzerva pelatov/passate
- začimbe: sol, poper, origano in bazilika, mleti čili
- naribana mocarela in parmezan
Navodila
Priprava bučk
- Bučko dobro operemo, nato jih prepolovimo. Z majhno žličko izdolbite meso in ga postavimo na stran.
- Polovičke bučk položimo na pekač, jih premažemo z malce olivnega olja in soljo.
- Položimo v segreto pečico na 200°C za 20 minut.
Priprava nadeva
- V ponvi segrejemo olivno olje. Dodamo čebulo in pražimo, dokler se ne zmehča.
- Dodamo mleto meso in kuhamo, da porjavi in izhlapi odvečna voda.
- Vmešamo paradižnikov koncentrat, origano, baziliko, česen, sol in poper. Po želji začinimo še s pekočim čilijem.
- Primešamo paradižnikovo omako in izdolbeno nasekljano bučkino meso. Pokrito dušimo 10 do 15 minut. Medtem večkrat premešamo.
Sestavljanje jedi in peka
- Pečico segrejemo na 180°C.
- Bučke napolnimo z nadevom in po vrhu potresemo z mocarelo in parmezanom. Pečemo 20-25 minut, da so lepo zapečene.