Moja shramba je še vedno polna bučk, zato je čas za nov recept. 🙂 Do sedaj nisem bila ljubiteljica polnjenih bučk, verjetno ker so bile premalo začinjene. V mojem receptu najdete mešanico italijanskih začimb, ki pečene bučke naredijo res okusne.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Bučke so polnjene z omako iz mletega mesa, za ekstra okus po vrhu dodamo še mešanico mocarele in parmezana. V kolikor bučk ne boste pojedli, jih lahko shranite v hladilniku od 2 do 3 dni.

Ta mesec sem objavila tudi recept za bučne zvitke z rikoto, najdete ga TUKAJ.

Bučke polnjene z mletim mesom

Čas priprave 45 minut
čas kuhanja 45 minut
celotni čas priprave 1 ura 30 minut
Št. obrokov 4
Bučke polnjene z mletim mesom, z mocarelo in parmezanom.

Sestavine

Sestavine za nadev

  • 4 x okrogle ali podolgovate bučke
  • 1 x čebula
  • 400 g govejega mletega mesa
  • 2 x stroka česna
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 x konzerva pelatov/passate
  • začimbe: sol, poper, origano in bazilika, mleti čili
  • naribana mocarela in parmezan

Navodila 

Priprava bučk

  • Bučko dobro operemo, nato jih prepolovimo. Z majhno žličko izdolbite meso in ga postavimo na stran.
  • Polovičke bučk položimo na pekač, jih premažemo z malce olivnega olja in soljo.
  • Položimo v segreto pečico na 200°C za 20 minut.

Priprava nadeva

  • V ponvi segrejemo olivno olje. Dodamo čebulo in pražimo, dokler se ne zmehča.
  • Dodamo mleto meso in kuhamo, da porjavi in izhlapi odvečna voda.
  • Vmešamo paradižnikov koncentrat, origano, baziliko, česen, sol in poper. Po želji začinimo še s pekočim čilijem.
  • Primešamo paradižnikovo omako in izdolbeno nasekljano bučkino meso. Pokrito dušimo 10 do 15 minut. Medtem večkrat premešamo.

Sestavljanje jedi in peka

  • Pečico segrejemo na 180°C.
  • Bučke napolnimo z nadevom in po vrhu potresemo z mocarelo in parmezanom. Pečemo 20-25 minut, da so lepo zapečene.

Opombe

Če boste uporabljali podolgovate zelene bučke, boste odstranjeno sredino lahko uporabili pri pripravi nadeva. V mojih okroglih bučkah je bila sredina polna koščic, ki žal ni uporabna.
Korak predhodne peke bučk po želji izpustite, še posebej če boste uporabljali mlade podolgovate bučke. Te okrogle, ki sem jih jaz uporabila imajo nekoliko debelejšo lupino in nisem želela, da so po končni peki pretrde.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close