Bučke polnjene z mletim mesom

Moja shramba je še vedno polna bučk, zato je čas za nov recept. 🙂 Do sedaj nisem bila ljubiteljica polnjenih bučk, verjetno ker so bile premalo začinjene. V mojem receptu najdete mešanico italijanskih začimb, ki pečene bučke naredijo res okusne. Bučke so polnjene z omako iz mletega mesa, za ekstra okus po vrhu dodamo še mešanico mocarele in parmezana. V kolikor bučk ne boste pojedli, jih lahko shranite v hladilniku od 2 do 3 dni.

Ta mesec sem objavila tudi recept za bučne zvitke z rikoto, najdete ga TUKAJ.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine:

  • 4 okrogle ali podolgovate bučke
  • olivno olje
  • 400 g govejega mletega mesa
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • začimbe: sol, poper, origano in bazilika, mleti čili
  • konzerva paradižnikovih pelatov/pasate
  • naribana mocarela ali mocarela v koščkih ter parmezan

Priprava:

Bučko dobro operemo, nato jih prepolovimo. Z majhno žličko izdolbite meso in ga postavimo na stran. Če boste uporabljali podolgovate zelene bučke, boste odstranjeno sredino uporabili pri pripravi nadev. V mojih okroglih bučkah je bila sredina polna koščic, zato je nisem uporabila.

Polovičke bučk položimo na pekač, jih premažemo z malce olivnega olja in soljo. Položimo v segreto pečico na 200°C za 20 minut. Ta korak predhodne peke po želji izpustite, še posebej če boste uporabljali mlade podolgovate bučke. Te okrogle, ki sem jih jaz uporabila imajo nekoliko debelejšo lupino in nisem želela, da so po končni peki pretrde.

V ponvi segrejemo olivno olje. Dodamo čebulo in pražimo, dokler se ne zmehča. Dodamo mleto meso in kuhamo, da porjavi in izhlapi odvečna voda. Vmešamo paradižnikov koncentrat, origano, baziliko, česen, sol in poper. Po želji začinimo še s pekočim čilijem. 😂 Primešamo paradižnikovo omako in izdolbeno nasekljano bučkino meso. Pokrito dušimo 10 do 15 minut. Medtem večkrat premešamo.

Pečico segrejemo na 180°C. Bučke napolnimo z nadevom in po vrhu potresemo z mocarelo in parmezanom. Pečemo 20-25 minut, da so lepo zapečene. Postrežemo tople z veliko skledo solate.

sladke-petke.si