Vsako leto se pri nas doma odvija ista zgodba, ko starša posadita čisto preveč bučk za naše potrebe. 🙂 Čeprav nas večina najraje bučke ocvre, speče v pečici ali iz njih pripravi okusne polpete. Sama vsako leto poskušam iz bučk pripraviti kakšen nov recept, v katerem bučke zasijejo v popolnoma drugačni luči. Lani sem na blogu objavila recept za solato iz pečenih bučk, katera je odlična priloga k žar dobrotam ali samostojna jed. Recept najdete TUKAJ!

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

 

Letos sem se lotila zvitkov iz bučk napolnjenih z rikoto, ki počivajo na mesni posteljici. Primerna za večere, ko hrepenite po italijanski kuhinji in se vam po hladilniku valja preveč bučk.

V kolikor bi želeli, da vaša jed ostane vegetarijanska, lahko mleto meso iz recepta izpustite in bučne zvitke pripravite na paradižnikovi omaki, ki jo popestite z začimbami (česen, bazilika, origano).

Bučni zvitki

Čas priprave 30 minut
čas kuhanja 30 minut
Št. obrokov 4
z rikoto v mesno-paradižnikovi omaki.

Sestavine

Sestavine za zvitke

  • 3 x bučke
  • 1 x čebula
  • 2 x stroka česna
  • 400 g mletega mesa
  • 1 x konzerva pelatov
  • 200 g rikote
  • 1 x jajce
  • 40 g naribanega parmezana
  • olivno olje, sol, poper, origano
  • mocarela, (v kosu ali naribana)
  • pest sveže bazilike

Navodila 

Priprava bučk

  • Bučke narežemo podolgovato na tanke rezine in jih polagamo na pekač obložen s peki papirjem.
  • Pečico segrejemo na 200°C in bučke pečemo od 10 do 15 minut.

Priprava omake

  • V ponvi segrejemo olivno olje.
  • Prepražimo čebulo in česen.
  • Dodamo mleto meso in pražimo toliko časa, da se iz mesa izloči vsa voda in meso malce porjavi.
  • Nato dodamo konzervo paradižnikovih pelatov, začinimo s soljo, poprom in suhim origanom.
  • Kuhamo pol ure.

Sestavljanje in peka

  • V posodi zmešamo rikoto, nariban parmezan, razžvrkljano jajce, nasekljano svežo baziliko in zdrobljen česen; začinimo s soljo in poprom po okusu.
  • Na vsako bučko razporedimo 1 žličko nadeva iz rikote in jo zvijemo v rulado. Zvitke polagamo v ponev. Ponovimo s preostalimi rezinami bučk in nadevom.
  • Potresemo z naribano mocarelo oz. mocarelo v kosu narežemo in jo razporedimo med bučke.
  • Na vrh dodamo še par listkov sveže bazilike, kateri se bodo hrustljavo zapekli. Postavimo v pečico in pecimo 25 do 30 minut.

Opombe

Ostanke shranimo v hladilnik za 2 do 3 dni.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close