Burger z nacefranim piščancem

Burger je moja najljubša hrana, zato je domač burger pri naju postala kar stalnica. Nikoli ne pripravim enakega, ampak je kralj burgerja “polpet” vedno iz nove sestavine.

Tokrat je sestavljen iz nacefranega piščanca odetega v BBQ omako in hrustljave coleslaw solate. V tokratni coleslaw (vedno zamenjam kakšno sestavino) sem dodala zeleno in je bila solata res odlična.

V kolikor vam piščanec ne diši, lahko pripravite burger iz nacefrane svinjine ali lososov burger. Recepta najdete na tej POVEZAVI.

Ko se lotim priprave domačega burgerja, pripravim tudi bombetke. Domače bombetke so tako dišeče, mehke in okusne. Recept zanje najdete TUKAJ.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine za burger:

  • 400g piščančjih prsi
  • olivno olje
  • sol, poper
  • 4 žlice BBQ omaka (uporabljena Mississippi BBQ Sauce)

 

Priprava piščanca:

Piščančje prsi operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami. Začinimo jih s soljo in poprom. Na štedilnik pristavimo ponev, v katero dodamo žlico olivnega olja in na njem spečemo piščanca. Pečenega piščanca s pomočjo vilice naceframo.

Nacefrane piščančje prsi stresemo v posodo in dodamo BBQ omako. Enako, ki sem jo uporabila že v enem od prejšnjih receptov. Lahko dodamo tudi manj ali več, po želji.

Sestavine za coleslaw solato:

  • polovico glave manjšega zelja
  • 1 korenček
  • 1 čebula (čebulo lahko nadomestimo z mlado čebulo)
  • 1 steblo zelene
  • za preliv: 1/2 žlička dijonske gorčice, 2 žlici majoneze, 2 žlici kisle smetane, sol, poper in suh/svež peteršilj

Zelje očistimo, ga narežemo na rezine ali ga naribamo. Za bolj barvit coleslaw uporabimo 1/2 rdečega in 1/2 belega zelja. Korenček in zeleno narežemo na tanke rezine ala julienne. Čebulo zrežemo na kolobarje.

Zelenjavo stresemo v večjo posodo in pripravimo preliv. V steklenem kozarčku zmešano gorčico, majonezo, kislo smetano in začimbe. Prelijemo ga preko solate in zmešamo. Po želji dodatno začinimo s soljo in poprom. Do uporabe shranimo v hladilnik.

Za bolj zdravo verzijo preliva lahko namesto majoneze in kisle smetane uporabimo grški jogurt.

Sestavljanja burgerja:

Bombetko prerežemo in obe strani na hitro popečemo na maslu v ponvi, da dobimo hrustljavo skorjico. Tega koraka nikakor ne preskočimo. Na spodnjo bombetko namažemo majonezo in ketchup, nanjo dodamo nacefranega piščanca in coleslaw. Po želji prelijemo z nekoliko pekoče čilijeve omake in pokrijemo z bombetko.

sladke-petke.si