Mesec ljubezni in moja druga valentinova sladica, ki je mešanica sadja in začimb. Če bi vedela, da lahko iz teh dveh sestavin, jagod ter bazilike, ustvariš tako bombastičen okus, bi tole naredila že zdavnaj. BOŽANSKO. 🙂

Prvo mesto na lestvici vseh do sedaj ustvarjenih (tudi tisti, ki sem jih probala) cheesecakov. 🙂

Sestavine:

  • 125g keksov (uporabila polnozrnate s sezamom)
  • 75g masla
  • 500g kremnega sira maskarpone
  • 200ml sladke smetane
  • šop sveže bazilike
  • 100g sladkorja v prahu
  • sok ter lupina dveh limet
  • 250g svežih jagod
  • sveža bazilika (par listkov)

 

Najprej se lotimo priprave piškotne podlage. Maslo stopimo na zmerni temperaturi. Polnozrnate piškote zdrobimo. To naredimo v multipraktiku ali jih damo v vrečko ter jih zdrobimo z valjarjem. Zdrobljenim piškotom dodamo stopljeno maslo. Tortni model premera 18cm premažemo s sončničnim oljem (ne z maslom) ter obložimo s peki papirjem. Piškotno testo usujemo v tortni model, ga enakomerno porazdelimo po pekaču in shranimo v hladilnik za dobre pol ure. V tem času, ko se našo dno hladi se lotimo priprave kreme.

V posodi zmešamo maskarpone ter sladkor v prahu. Dodamo stepeno sladko smetano in rahlo premešamo. Kremi primešamo sok ter lupini dveh limet ter na drobno narezano svežo baziliko.

Po tridesetih minutah vzamemo piškote iz hladilnika ter jih prelijemo s kremo.

Shranimo najmanj za pet ur oziroma še boljše čez noč v hladilnik.

Dan prej je potrebno pripraviti marinirane jagode v baziliki. Jagode potrebujejo čas, da se zaljubijo v baziliko. 🙂 In v baziliko iz PanOrganix-a so se jagode noro zaljubile, kar se je videlo v končnem okusu. 🙂

Jagode operemo, odstranimo zelene dele ter jih narežemo na poljubne kose. Dodamo jim par listov sveže bazilike ter žlico sladkorja.  Premešamo ter posodo zapremo in shranimo čez noč v hladilnik.

Pred serviranjem odstranimo obod tortnega modela, vrh cheesecaka okrasimo z mariniranimi jagodami in njihovim sokom, svežo limeto ter baziliko.

Lep sladek in okusen pozdrav, Klavdija

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close