Čokoladne rolice s kakavom in malinami. Preden sem začela ustvarjati to sladico, sem bila malce skeptična, ampak lahko le rečem, da se splača zapacati kuhinjo za te čokoladne rolice. Sladica primerna za vse ljubitelje čokolade. 🙂

Sestavine za testo:

  • 500g moke
  • 50g kakava
  • vrečka suhega kvasa (7g)
  • ščepec soli
  • 50g belega sladkorja
  • 50g rjavega sladkorja
  • 60g masla
  • 250ml mleka
  • 2 srednje veliki jajci sobne temperature

 

V kozico vlijemo mleko in dodamo maslo. Pristavimo na štedilnik kjer na zmerni temperaturi segrejemo mleko in stopimo maslo. Z električnim mešalnikom zmešamo moko, kakav, sladkor, sol in kvas. Suhi mešanici dodamo mlečno zmes, kateri smo primešali jajci sobne temperature. Mešamo pri nizki hitrosti, toliko časa da se sestavine povežejo v enotno zmes. Nato povečamo hitrost električnega mešalnika in mešamo dobrih pet minut. Po želji lahko testo prestavimo na pomokano površino in z rokami gnetemo pet minut.

Testo damo v namaščeno skledo in prekrijemo s plastično folijo. Pustimo, da vzhaja toliko časa, da se podvoji (pri meni je to trajalo dve uri).

Vzhajano testo zvrnemo na pomokano površino in ga razvaljamo v pravokotno obliko. Če nam ne uspe, lahko robove brez problemov malo obrežemo. 

Za nadev potrebujemo:

  • 60g zmehčanega masla
  • 80g rjavega sladkorja
  • 1-2 žlici kakava
  • 100-125g svežih malin

 

Ko imamo testo razvaljano v pravokotnik ga premažemo z zmehčanim maslom in potrosimo z mešanico rjavega sladkorja in kakava. Ob spodnji rob (pri katerem bomo začeli zvijati) naložimo maline. Priporočam uporabo svežih malin, saj bodo zamrznjene spustile preveč vode ob ponovnem vzhajanju rolic. Zvijemo v rulado. S pomočjo kuhinjskih škarij ali noža narežemo testo na rolice. Polagamo jih z odrezano stranjo v namaščen pekač, med njimi puščajte dovolj prostora, saj bodo pred peko še vzhajale.

Pekač pokrijemo s plastično folijo in počakamo, da se testo ponovno podvoji (cca. 1uro). Pečico segrejemo na 180 stopinj in rolice pečemo 25-30 minut. Pečene vzamemo iz pečice in počakamo 10 minut, nato jih po želji prelijemo z mešanico maskarponeja in nutelle ter nasekljanimi lešniki.

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close