Kot velika ljubiteljica čokolade, definitivno obožujem najbolj čokoladno sladico kar obstaja, čokoladne brownije. Najboljše brownije sem do sedaj jedla v Londonu na Borough marketu. Bili so ekstra sočni, hrustljavi in mehki. Od takrat naprej poskušam pripraviti vsaj za pikico podobne in mislim, da sem se kar precej približala želeni strukturi in okusu.
Priprava je zelo enostavna, saj brownije pripravimo v eni posodi. Priporočam pa, da za pripravo uporabimo kvalitetno čokolado, v mojem receptu uporabljena BAM čokolada.
Sestavine za brownije:
- 125g masla
- 125g temne čokolade (75% ali 80%)
- 3 jajca
- 30g kakava
- 320g sladkorja (po želji polovico rjavega in polovico belega)
- 120g moke
- ščepec soli
Priprava brownijev:
Maslo in čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Pečico segrejemo na 180°C. Pekač premera 20x20cm namastimo in obložimo s peki papirjem. Nad vodno kopeljo stopimo maslo in čokolado. Pazimo, da voda ne vre, saj se bo zmes pretirano segrela in jo boste morali pred naslednji korakom, dodajanjem jajc, nekoliko ohladiti. Ko je čokolada stopljena vmešamo jajca, vsako posebej.
Suhe sestavine zmešamo in jih postopoma dodajamo v zmes.
Maso prelijemo v namaščen pekač in pečemo 30-35 minut. Pečene brownije ohladimo in jih po želji potresemo s kakavom ali okrasimo s stopljeno čokolado. Postrežemo s svežimi malinami in vanilijevim sladoledom.