Zajeten kozarec čokoladnega moussa z malinami. Ni potrebno, da ste hud slaščičar, da bi vam uspelo pripraviti tole sladico. Kot vidite na sliki s količino moussa in malin nisem skoparila. 🙂

Sestavine za mousse z malinami:

  • 200 g temne čokolade
  • 200 ml sladke smetane
  • 4 jajca
  • 2 žliči sladkorja
  • zamrznjene maline
  • sladkor
  • brizg vanilijeve arome

 

Postopek priprave malininega pireja:

Maline in sladkor damo v ponev in jo pristavimo na štedilnik. V vmesnem času večkrat premešamo in pustimo tako dolgo na štedilniku, da se maline razpustijo in nastane nekakšna malinina marmelada. Na koncu primešamo še vanilijevo aromo. Če želite imeti gladek pire potem obvezno spustite maline skozi cedilo.

Postopek priprave čokoladnega moussa:

Čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Ko je stopljena jo damo na stran in počakamo, da se ohladi..

Sladko smetano stepemo, ampak ne do čvrstega. Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Rumenjake ter sladkor primešamo sladki smetani. Iz beljakov pa stepemo sneg. Stopljeno in ohlajeno čokolado primešamo jajčni zmesi. Čokoladno zmes vlijemo v beljake in zelo narahlo s pomočjo lopatice zmešamo.

V kozarčke dodamo malinin pire, ki bo dodal čokoladnemu moussu svežino. Na maline prelijemo mousse. Na začetku bo mousse precej tekoč, ampak nič skrbeti, saj se bo po parih urah v hladilniku primerno strdil. Okrasimo s svežo meto. In se že sladkamo. 😘

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close