V tokratni objavi z vami delim recept za okusno čokoladno torto z bananami. Priprava ni zahtevna in najbolj pomembno, da za kremo ne potrebujemo želatine. Le dovolj časa mora torta počivati v hladilniku in krema se odlično strdi.

Torta je sestavljena iz dveh plasti kakavovega biskvita, čokoladnega moussa in svežih banan. Okrasila sem jo z čokoladnim ganašem, ki mi je povzročil kar neki sivih las. 🙂

Pred fotografiranjem, poskušam torto čim lepše okrasiti in tokrat je bila ideja, da po vrhu torte z dresirno vrečko nabrizgam ganaš. Brizganje ganaša je bilo nekoliko zahtevnejše kot sem pričakovala, saj ne sme biti ne pretekoč ne pretrd. Zraven tega pa sem naredila še premalo ganaša, tako da sem ga morala pripravljati še 1x in to je tudi vidno, če boste pozorneje pogledali fotografije. Ni pa ta nezgoda vplivala na okus, še vedno je bila odlična in ekstra čokoladna.

 

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine za biskvit:

  • 3 jajca (sobne temperature)
  • 100g sladkorja
  • žlička vanilijevega ekstrakta/esence
  • 30g masla
  • 40g mleka
  • 80g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 15g kakava

Priprava biskvita:

Maslo stopimo in vanj vlijemo mleko. Premešamo, da se sestavini spojita. Jajca skupaj s sladkorjem stepemo. Stepamo deset minut, da se masa podvoji.

Jajčni zmesi z lopatico primešamo presejano moko, pecilni prašek in kakav. Ko je moka dobro spojena z jajčno maso, odvzamemo žlico mase in jo dodamo maslu in mleku. Premešamo in mlečno mešanico vlijemo v jajčno zmes. Ponovno na rahlo premešamo, da se vse sestavine spojijo.

Pečico segrejemo na 170°C. Pekač premera 20cm namastimo in obložimo s peki papirjem. Biskvit pečemo 25 do 30 minut, ga ohladimo in prerežemo po sredini, da dobimo dva biskvita.

Sestavine za kremo:

  • 500ml sladke smetane
  • 250g temne čokolade (70%)
  • 2-3 banane
  • toplo mleko za biskvit

Priprava kreme:

Čokolado stopimo nad vodno kopeljo. Sladko smetano vlijemo v posodo električnega mešalnika in jo stepemo do čvrstega. Z lopatico vmešamo stopljeno čokolado.  

Ko je krema pripravljena se lotimo sestavljanja torte. Na podlago oz. podstavek, na katerem bomo torto servirali položimo biskvit. Okrog biskvita namestimo nastavljiv tortni obroč in ob notranji rob obroča acetatno folijo. Biskvit navlažimo s toplim mlekom, kateremu po želji dodamo rum. Po biskvitu razporedimo par žlič čokoladne kreme. Banane olupimo in jih razpolovimo po dolžini ter jih razporedimo po kremi. Banane naj kremo prekrivajo v celoti.

Po bananah rapozredimo kremo in nanjo položimo biskvit, po katerem razporedimo preostanek čokoladne kreme. Vrh pogladimo in torto shranimo v hladilnik čez noč.

Za ganaš potrebujemo 100g čokolade, 125 ml sladke smetane in 10g masla. V kozico vlijemo smetano in dodamo maslo ter vse skupaj segrejemo. Prelijemo preko nadrobljene čokolade. Počakamo nekaj minut in šele nato z lopatico premešamo, da dobimo gladko in sijočo zmes. Ganaš prelijemo v dresirno vrečko in ga shranimo v hladilnik, da se nekoliko strdi, da bo primeren za brizganje. V kolikor ne želite za okrasitev pripravljati ganaša, si lahko za okrasitev prihranimo nekaj čokoladnega moussa.

Odstranimo obroč in acetatno folijo ter po vrhu torte nabrizgamo čokoladni ganaš.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close