Ko hamburger pripraviš od začetka do konca sam in je najboljši ever, si noro ponosen nanj. 🙂 Puhaste bombetke in sočna svinjina v družbi okisanega rdečega zelja, z meni ljubo majonezo. #odlično
Tolažilna hrana, ki nikoli ne razočara.
Sestavine:
- nacefrana svinjina (recept najdete TUKAJ)
- bombetke (recept najdete TUKAJ)
- vloženo zelje ali okisana zelenjava po želji
- omake: majoneza, ketchup, pekoče omake
Pri pripravi hamurgerja ne kompliciramo s kakšnimi posebnimi omakami, saj so doma pečene bombetke in nacefrana svinjina zvezdi jedi. Zraven okusnega mesa, je dovolj zgolj okisana vložena zelenjava (rdeča čebula, zelje), malo majoneze in ketchupa. Vloženo zelenjavo kupimo v trgovini ali jo enostavno pripravimo doma. Za hitro okisano potrebujemo le narezano željeno zelenjavo, ki jo začinimo z dvema žlicala vinskega kisa, žlico žlico vode in ščepcom soli. Počakamo deset minut in že imamo doma okisano zelenjavo. Uporabna ne samo v hamburgerjih, tudi v sendvičih oz. kot priloga mesu.
Bombetke na hitro popečemo na maslu v ponvi, da dobijo hrustljavo skorjico, namažemo z majonezo in ketchupom. Meso bogato razprostremo po bombetki, dodamo okisano zelenjavo (v najinem primeru kislo rdeče zelje) in nemudoma serviramo lačnim :). Sama sva želela pripraviti tudi kombinacijo s čilijevo marmelado, a je bil hambruger s kislim zeljem tako dober, da je le-ta ostala zgolj kot rekvizit za fotografiranje :).