Valentinovo je najverjetneje razlog, da so se v trgovini police šibile pod košaricami z jagodami. Bile so tako mamljive, da se jim seveda nisem mogla upreti. Priznam, da niso takšne kot v sezoni, ampak če si ljubitelj jagod te to ne zmoti. 🙂

Sestavine za tortno podlago:

  • 80g moke,
  • 1/2 žličke pecilnega praška,
  • 3 jajca,
  • 70g sladkorja,
  • 30g masla.

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Maslo stopimo ter počakamo, da se ohladi. Moko skupaj s pecilnim praškom presejemo.

Jajca ter sladkor skupaj z električnim mešalnikom stepamo dobrih deset minut, da se masa podvoji. Z lopatico primešamo moko in na koncu stopljeno maslo. Maso prelijemo v namaščen pekač premera 22 ali 24 cm. Pečemo dobrih 20 minut. Ko je torta pečena počakamo, da se ohladi.

Sestavine za kremo:

  • 500g mascarpone sira
  • 70g sladkorja v prahu
  • 150g bele čokolade
  • 6 lističev želatine (en paket)
  • sok polovice limone
  • lupinica ene limone
  • 250ml sladke smetane

 

Belo čokolado stopimo nad vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici. V kolikor uporabljamo mikrovalovko bodimo pozorni, da čokolado topimo v intervalih. Počakamo, da se čokolada ohladi.

Maskarpone, sladkor v prahu, sok in lupinico limone zmešamo z električnim mešalnikom. Lističe želatine namočimo v mrzli vodi za deset minut. Po desetih minutah ožete stopimo v mikrovalovki.

Stepemo sladko smetano in že se lahko lotimo mešanja kreme.

V maskarpone z električnim mešalnikom primešamo stopljeno belo čokolado in želatino. Ne pretiravamo z mešanjem, le toliko da se sestavine združijo. Zadnji korak je, da z lopatico v kremo vmešamo stepeno sladko smetano.

Ko je krema pripravljena, se lotimo sestavljanja torte. 🙂

Na tortni podstavek položimo obrezan biskvit (po želji lahko obrežemo, kot je vidno na sliki). Biskvit ovijemo v acetatno folijo ter jo obdamo s tortnim obročem. Biskvit premažemo z jagodno marmelado, v kolikor ni dovolj tekoča, jo damo v mikrovalovno pečico za par sekund. Jagodam odstranimo zelene dele in ji prerežemo na polovice. Polagamo jih ob tortni obroč, s prerezano stranjo navzven.

Po biskvitu prelijemo kremo in pogladimo vrh torte. Torto postavimo v hladilnik za par ur, da se krema strdi. Pred postrežbo vrh torte okrasimo s svežim jagodam.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close