Sezona jagod je na vrhuncu, zato je potrebno vikende izkoristiti za pripravo #delicious jagodnih tort. Jagode sicer dobimo skozi vse leto, ampak dajmo priznati, da niso nikoli tako okusne kot v tem času. Recept mi je izredno pri srcu zaradi njegove preprostosti in sestavin, ki jih dobimo v vsaki trgovini.

Sestavine za biskvit:

  • 6 jajc
  • 200g sladkorja
  • 100g zmletih mandljev
  • 125g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška

Priprava biskvita:

Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Beljake skupaj s sladkorjem stepemo. Rumenjake razžvrkljamo in jih primešamo stepenim beljakom. Masi dodamo zmlete mandlje. Mešamo zelo rahlo, da ohranimo čim več zračnosti. Na koncu primešamo še moko s pecilnim praškom, katero smo predhodno presejali.

Tortni model premera 22-23cm namastimo in obložimo s peki papirjem.

Pečico segrejemo na 180°C in torto pečemo dobrih 40 minut. Preden biskvit vzamemo iz pečice preverimo ali je pečen (preiskus z zobotrebcem). Pečen biskvit ohladimo na rešetki. Ohlajenemu biskvitu odrežemo vrh (kupolo), da bo lepo raven in biskvit prerežemo vodoravno na 3 dele.

Sestavine za kremo:

  • 250g sladke smetane
  • 500g maskarpone sira
  • lupinica ene limone
  • 4 žliče sladkorja v prahu

Priprava kreme:

Z mešalnikom zmešamo maskarpone, sladkor v prahu in lupinico limone. Ko se sestavine povežejo, dodamo stepeno sladko smetano. 

Jagodni del:

  • 250g svežih jagod
  • 2-3 žliče sladkorja
  • malce ruma
  • sok ene limone

Jagodam odstranimo zeleni del in jih narežemo na rezine. V kozico damo jagode, sladkor, rum in sok ene limone. Vse skupaj kuhamo na zmernem ognju 5 do 10 minut. Toliko, da se jagode zmehčajo in sladkor razpusti. Pred sestavljanjem torte je potrebno, da se jagode ohladijo. 

Sestavljanje torte

Torte ni potrebno sestavljati v tortnem obroču.

Na tortni podstavek položimo prvi biskvit. V kolikor boste želeli navlažiti biskvit to storite z jagodnim sokom. Sama ga nisem dodatno vlažila, ker je bil dovolj mehak in ker bodo nekaj soka spustile tudi pokuhane jagode.

Na biskvit položimo polovico jagod, zložimo jih skoraj do roba biskvita. S sokom, ki so ga jagode spustile med kuhanjem polijemo jagode in robove torte. Na jagode razporedimo kremo. Nič skrbeti, če bo krema zlezla čez robove torte, saj bomo torto na koncu v celoti prekrili s kremo. Na kremo položimo drug biskvit in vajo ponovimo – jagode in krema. Gor pa tretji del biskvita.

Z maskarpone kremo prekrijemo vrh in robove torte. Pri glajenju kreme po vrhu in robovih sem si pomagala z lopatko in plastično “deščico”, katere so namenjene okraševanju tort.

Torto shranimo za par ur, oziroma še bolje čez noč v hladilnik. Pred serviranjem torte na vrh položimo očiščene sveže jagode.

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close