Ne vem zakaj, ampak poleti tako z veseljem pripravljam sladice v kozarčkih. Tako fajn jih je položiti na mizo, zraven osvežilnih koktajlov. 😍

Tortica v kozarcu je izpolnila vsa moja pričakovanja, noro osvežilna.

Sestavine za biskvit:

  • 100g moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 4 jajca
  • 110g sladkorja
  • 75g masla, stopljenega ter ohlajenega

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Maslo stopimo in počakamo, da se ohladi. Moko s pecilnim praškom trikrat presejemo.

Jajca in sladkor skupaj z električnim mešalnikom stepamo dobrih deset do petnajst minut, da se masa podvoji. Potem s kovinsko žlico primešamo presejano moko s pecilnim praškom. Mešamo zelo rahlo. Na koncu premešamo ohlajeno stopljeno maslo.

Maso prelijemo v namaščen in s peki papirjem obložen pravokotni pekač (pekač naj bo čim večji, da biskvit ne bo previsok). Pečemo od 15 do 20 minut. Ko je biskvit pečen počakamo, da se ohladi.

Medtem, ko se biskvit hladi si pripravimo še ostale komponente.

Sestavine za kremo:

  • 300g maskarponeja
  • 200g sladke smetane
  • cca. 16 jagod
  • jagodna marmelada
  • za okrasitev: mandljevi lističi in meta

Za kremo zmešamo maskarpone in stepeno sladko smetano. Ker bomo biskvit navlažili z jagodno marmelado, ki je sladka, dodatnega sladkorja v kremo ni potrebno dodajati. V kolikor želite bolj sladko kremo, ga kar dodajte. Jagode operemo in očistimo ter narežemo na poljubne kose.

Biskvit odrežemo s kozarci, v katerih bomo pripravili tortico. Moji kozarci so bili precej široki. Za vsak kozarec sem uporabila dva odrezana kroga. Na dno kozarca dodamo okrogel kos biskvita, katerega navlažimo z jagodno marmelado. Nanjo položimo narezane sveže jagode (za vsak kozarec sem uporabila dve jagodi). Na jagode z žlico naložimo osvežilno kremo in vajo ponovimo. Biskvit, jagodna marmelada, sveže jagode in krema.

V kolikor bi uporabili višje in ožje kozarce, lahko dodamo še eno plast biskvita, kreme in jagod. Tortice shranimo v hladilnik za kakšno uro. Pred postrežbo posujemo z mandljevimi lističi in okrasimo z meto.

 

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close