Kljub temu da obožujem kuhanje, pride kakšen dan, ko po napornem delovnem dnevu, v kuhinji ne želim preživeti celega popoldneva. A hkrati želim, da je moje pozno kosilo oz. večerja, okusno in sveže.

Takrat najraje posežem po svežih testeninah, ki jih postrežemo z veliko skledo zelene solate. Tokrat sem poskusila Mlinotest sveže testenine, Kapelete s piščancem in sirom.

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Pri polnjenih testeninah moramo paziti pri izbiri omake, saj ne sme prevladati nad okusom polnila. Iz tega razloga sem izbrala kremno omako iz pora, ki po praženju razvije blag in sladkast okus.

Recept je nastal v sodelovanju s podjetjem Mlinotest.

Kapeleti s piščancem in sirom v kremni porovi omaki

Čas priprave 15 minut
čas kuhanja 20 minut
celotni čas priprave 35 minut
Št. obrokov 2
Odlično italijansko kosilo ali večerja.

Sestavine

Sestavine za omako

  • 350 g pora
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 150 ml zelenjavne jušne osnove
  • 2 x stroka česna
  • začimbe: sol, poper, muškatni orešček 
  • 1 x paket svežih testenin Kapeleti s piščancem in sirom
  • 50 g orehov

Navodila 

Priprava

  • Por očistimo in ga narežemo. 
  • V ponev dodamo olivno olje in na njem por pražimo deset minut, da se zmehča in dobi sladkast okus.
  • Dodamo strta stroka česna in pražimo minuto, da česen zadiši.
  • Prilijemo smetano za kuhanje in jušno osnovo ter začinimo s soljo in poprom ter po želji dodamo muškatni orešček.
  • Kuhamo par minut, da se omaka nekoliko pokuha in zgosti.
  • Sveže testenine skuhamo po navodilih iz embalaže. 
  • Na štedilnik pristavimo kozico s soljeno vodo. Ko voda zavre, vanjo stresemo sveže testenine in jih kuhamo 8-10 minut.
  • Testenine s penovko poberemo iz vode in jih primešamo omaki. V kolikor bo omaka preveč gosta, ji dodamo vodo v kateri so se kuhale testenine.
  • Po potrebi dodatno začinimo. Pred postrežbo po vrhu posujemo nasekljane orehe, za dodatno hrustljavost.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close