Če se kaj zgodi vsake toliko časa so to napadi, ki jih imenujem čokoladni dnevi. Ko na dnevni bazi zmažem brez slabe vesti celo čokolado. In v tokratnem napadu čokolada ni bila dovolj, želela sem torto. Časovna stiska in želja po torti me je pripeljala do enostavnega in hitrega miksa piškotnega dna, čokodnega moussa in svežih malin.

Recept primeren za začetnike, ki bi želeli ustvariti svojo prvo torto.

Piškotna podlaga:

  • 150g piškotov
  • 75g masla

 

Jaz sem tokrat za piškotno dno uporabila napolitanke, ki so se mi valjale po predalu. Ni slabo moram priznati. 🙂

Maslo stopimo na zmerni temperaturi. Piškote zdrobimo ali s pomočjo multipraktika ali jih damo v vrečko in se jih lotimo z valjarjem. Zdrobljenim piškotom dodamo stopljeno maslo. Dno tortnega modla premera 18cm premažemo s sončničnim oljem (ne z maslom) in obložimo s peki papirjem. Po dnu tortnega modela enakomerno porazdelimo zdrobljene piškote in shranimo v hladilnik za dobre pol ure.

Naslednji korak je, da se lotimo priprave čokoladnega moussa.

Čokoladni mousse:

  • 300g čokolade
  • 450ml sladke smetane
  • 125g svežih malin

 

Najhitrejši in najbolj preprosti mousse ever. Uporabite ga lahko za različne torte, priporočam ga tudi za sladice v kozarčkih. Edino na kar morate biti pozorni je, da se čokolada in smetana lepo spojita ter nastane rahel in kremast čokoladni mousse.

Čokolado stopimo nad vodno kopeljo ali kar v mikrovalovni pečici. Počakamo, da se malce ohladi. V tem času se lotimo stepanja sladke smetane. V električnem mešalniku jo stepemo do čvrstega, če ste za malce telovadbe lahko tudi na roke.

Vanjo vlijemo stopljeno čokolado in z lopatko zelo rahlo mešamo.

Preden mousse prelijemo preko piškotnega dna, vanj vmešamo še 125g svežih malin.

Vrh moussa poravnamo in shranimo v hladilnik za najmanj dve uri.

Ganache:

  • 100g temne čokolade
  • 100g sladke smetane
  • 25g masla

 

Sladko smetano vlijemo v kozico in jo pristavimo na štedilnik. Na zmerni temperaturi smetano segrejemo. Pozor: smetana ne sme biti pretirano vroča, in nikakor ne sme zavreti.

Ko bo dovolj topla jo odstavimo iz štedilnika in vanjo dodamo na koščke narezano čokolado in maslo. Navado imam, da vse skupaj pustim kakšnih par minut, šele nato začnem z mešanjem. Mešamo tako dolgo, da dobimo svetlečo kremo, maslo in čokolada se morata popolnoma stopiti.

Ganache prelijemo preko čokoladnega moussa in našo tortico ponovno shranimo v hladilnik. In čakamo. Preden zarežemo vanjo jo okrasimo s svežimi malinami.

Kaj pravite? A ne zgleda seksi? 🙂

 

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani, se strinjate z uporabo piškotov. Več informacij

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close