Na blogu sem pred mesecem dni objavila recept za torto pripravljeno iz manga in malin. Sestavljena je bila iz mangovega jogurta, v sredini pa se je skrival malinin žele. Tokratna tortica povzema enake okuse, sestavljena je iz mehkega biskvita, kreme iz manga in kreme iz malin.

Sladki mango in nekoliko kisle maline se odlično ujamejo. Pri pripravi sem uporabila zamrznjeno sadje, lahko pa uporabite svežega. Količino sladkorja v kremi prilagodite vašim željam, jaz in moji pokuševalci nismo ljubitelji pretirano sladkih tort. 🙂

Priprava tortice je iz mojega vidika lažja, saj želatino primešamo toplemu sadnemu pireju in je ni potrebno predhodno segreti, da se raztopi. Pripravo res priporočam, tudi v toplejših mesecih, ki prihajajo.

Recept za prejšnjo torto iz manga in maline najdete (TUKAJ).

Za več dnevnih vsebin in idej spremljajte moj INSTAGRAM profil.

Sestavine za biskvit:

  • 2 jajci
  • 70g sladkorja
  • 60g moke
  • 2 žlici rastlinskega olja

Priprava:

Pečico segrejemo na 170°C. Jajca in sladkor skupaj z električnim mešalnikom stepamo dobrih deset minut, da se masa podvoji. Z lopatico primešamo presejano moko in dodamo olje. Maso prelijemo v namaščen in s peki papirjem obložen pekač premera 20cm (v kolikor boste biskvit obrezali kot sem ga jaz, potem predlagam peko biskvita v pekaču premera 22cm) . Pečemo 10 minut (odvisno od pečice). Ko je biskvit pečen počakamo, da se na mreži ohladi.

Na tortni podstavek položimo ohlajen biskvit in ga namočimo s toplim mlekom. Obdamo ga s tortnim obročem in se lotimo priprave prve kreme.

Sestavine mango mousse:

  • 200g zamrznjenega manga
  • 1-2 žlici sladkorja
  • 4 lističi želatine
  • 250g sladke smetane
  • 1-2 žlici sladkorja v prahu
  • 125g maskarpone sira

Priprava:

Želatino pripravimo v skladu z navodili na vrečki. Lističe želatine namakamo v mrzli vodi deset minut. Zamrznjen mango stresemo v kozico in dodamo sladkor. Počakamo, da se nekoliko zmehča, nato ga zmiksamo v blenderju. Dodamo mu ožete lističe želatine.

V posodo mešalnika dodamo maskarpone sir in sladkorja v prahu (količino sladkorja prilagodite vašim željam, moja torta namreč ni pretirano sladka) ter zmešamo. Kremi primešamo mangov pire. Na koncu dodamo še rahlo stepeno sladko smetano.

Kremo prelijemo preko biskvita in shranimo v hladilnik za najmanj eno uro. Nato pripravimo še malinino kremo.

Sestavine za malinin mousse:

  • 200g zamrznjenih malin
  • 2-3 žlice belega sladkorja
  • 4 lističi želatine
  • 2 žlici sladkorja v prahu
  • 125g maskarpone sira
  • 250g sladke smetane

Priprava:

Maline in dve žlici sladkorja stresemo v kozico in pristavimo na štedilnik. Kuhamo par minut, da se maline zmehčajo. V kolikor želite kremo brez pešk jo spustimo čez cedilo. Želatino pripravimo kot zgoraj navedeno in jo primešamo toplemu (ne vročemu) pireju.

V posodo mešalnika dodamo maskarpone sir in sladkorja v prahu (količino sladkorja prilagodite vašim željam) ter zmešamo. Kremi primešamo maline. Na koncu v kremo vmešamo še rahlo stepeno sladko smetano.

Kremo prelijemo preko mangove kreme in pogladimo vrh. Shranimo v hladilnik za par ur oz. bolje čez noč. Pred postrežbo okrasimo s svežimi malinami.